Dans ”fynd” – kan vara nästa stjärna

68

2014 köpte Dan Widegren den då ettårige Gomez på Kriterieauktion.

Det ser så här långt ut att vara ett fynd.

På söndag blir han favorit på V75 – efter att ha vunnit fem av sex starter hittills i karriären.

– En jättefin häst, säger Dan Widegren till Trav365.

Ready Cash-sonen Gomez kan vara Halmstadtränaren Dan Widegrens nästa stjärna.

Den nu mera fyraårige valacken har hittills i karriären vunnit fem av sex lopp, och vid den enda förlusten hittills slutade han tvåa.

På söndag blir 12 Gomez (V75-2) favorit i Klass II på V75 från Kalmar och efter insatserna hittills på tävlingsbanan spås han en lysande framtid.

”Han var inte dyr”

– Det är en jättefin häst och vinner man fem av sex starter i inledningen av sin karriär så är det klart att man gillar dom, det är bra gjort, säger Dan Widegren till Trav365.

Hur kom du över hästen?

– Jag köpte honom på Kriterieauktionen som ettåring.

Vad fick du ge för honom?

– Jag kommer inte ihåg exakt hur mycket jag fick ge, men han var inte dyr i varje fall. Jag tror det var runt 150 000 kronor.

Ser ut att kunna vara ett fynd?

– Ja, det var en fin Ready Cash-hingst och vi tyckte det var rätt pengar.

”Måste åka upp med bra känsla”

Vad tror du om uppgiften på V75 på söndag?

– Det är klart man måste åka upp till Kalmar med en bra känsla, läget är som det är och det är inte bara att springa runt dom, han gjorde det senast men V75 borde vara bättre, men blir det bara lite körning där framme och han får en vettig position så är han med där framme, om han är som senast.

Hur känns han efter senaste starten?

– Allt är jättebra efter segerloppet i Kalmar senast, han har gått sina vanliga jobb och känns fortsatt fin och det är inga mörka moln på himmelen.

Aktuellt med några ändringar?

– Nej, vi ändrade lite inför Åbystarten näst senast då vi lättade honom i balansen, och det blir samma nu som i de två senaste starterna. Han går annars med vanligt öppet huvudlag och det finns lite att göra på honom, till framtiden.

”Så mycket som ska stämma”

Vad kan du ha för förhoppningar på honom framöver?

– Han gjorde bara två starter som treåring och i våra ögon är han fortfarande en bebis, men han har visat kvaliteter. Nu är det i första hand V75 på söndag som gäller och går det bra där så är det V75-finaler som väntar, sedan får vi se efterhand hur mycket vi spänner bågen, säger Dan Widegren och avslutar:

– Det är klart det kittlar att prova i något fyraåringslopp i slutet på året om det visar sig att han duger, det är en sak att vara kaxig mot lite enklare motstånd men mot de stora killarna gäller det att ha hår på bröstet. Kapaciteten den har han, det vet jag, men om det går hela vägen får vi se, det är så mycket som ska stämma.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet