Någon av våra läsare som var på Solvalla 1927?

62

solvalla jubileum

Solvalla söker nittioplussare till banans jubileum i augusti.
Personer som gick på trav i huvudstaden omkring invigningsåret 1927 är välkomna till 90-årsfirandet med miljonloppet Jubileumspokalen.

I veckan skickade Solvalla ut en pressrelease till landets redaktioner med en ovanlig efterlysning.
”Solvalla vill komma i kontakt med personer som besökte arenan invigningsåret 1927 – de välkomnas som hedersgäster vid firandet i samband med Jubileumspokalen den 16 augusti”, står det i utskicket.
Mats Rosén är vd för Solvalla.
– Det är ingen som hört av sig ännu men det har varit en hel del intresse från tidningar, tv och radio för det här. Jag blev exempelvis intervjuad av Radio Skaraborg under förmiddagen. Alla hjälper till med att söka personer som vi hoppas var med 1927 eller början av 1930-talet, säger han.

Extra påkostat jubileumsår
Onsdagen 16 augusti arrangerar Solvalla femåringsloppet Jubileumspokalen med V75. Tävlingsdagen har vuxit till banans största evenemang efter Elitloppet.
Solvalla slog upp portarna 31 juli 1927 och fyller 90 i sommar. Jubileumsåret kommer onsdagen med Jubileumspokalen att kostas på extra.
– Jubileumspokalen har ju blivit ett familjeevenemang och vi har under ett antal år haft tvivoli, tävlingar och matområden för familjerna. Nu när vi nu fyller 90 vill vi förstärka det här och finnas till ännu mer för familjen och barnen. Ett pojkband kommer att spela -The FO&O – och det kommer att ryka och dofta på temat barbecue, säger vd Mats Rosén.

Spännande tanke
Pensionärer är förstås också välkomna. Allra helst personer som passerat 90 och besökte banan som väldigt unga.
– När man har ett jubileum börjar man alltid titta tillbaka på historien på vad som hänt. Det är en spännande tanke att vi ska kunna hitta personer från den här tiden. Min äldsta dotter är medicinsk fotvårdsterapeut och berättade om en dam som var 105 år och jättepigg och alert för sin ålder. Det finns säkert fler som är 105 år som kan ha varit här på Solvalla 1927 eller däromkring, slutar Mats Rosén.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet