Dansar mot stjärnorna

53

dansar mot stjärnorna

Snabbare än grabbarna.
Global Dancer och Magnus A Djuse dominerade varje meter av Sikta Mot Stjärnorna på Mantorp.
– Fantastiskt roligt att hon får visa hur bra hon är, utbrast tränaren Fredrik Wallin.

En spännande samling treåringar stod på startlinjen i måndagens huvudlopp på Mantorp.
Som ensamt sto fick Global Dancer ändå spelarnas förtroende i hällande regn och visade sig klara de bistra förutsättningarna bäst. Medan konkurrenter galopperade till höger och vänster styrde Magnus A Djuse tempot i ledningen och såg tidigt ut att ha koll på Stefan Melanders meriterade jänkare Letsdoit på utsidan.
När sedan andrahandsfavoriten Jikken galopperade på väg att sätta in attacken vid ingången till upploppet var det sista hotet borta.
– Hon hade tur att många galopperade, men hon visar också att hon är bra. Jag har trott på hästen hela tiden, men hon har varit väldigt barnslig. Nu har hon börjat mogna och jobba mer. Fantastiskt roligt att hon får visa hur bra hon är. Nu är det snart dags att avsluta säsongen och ladda för nästa, mös Fredrik Wallin efter triumfen värd 300 000 kronor.

Kulltopp nästa år
Loppets prestation svarade ändå Dancer Brodde för efter galopp i spetskörning mot vinnaren och en raketspurt andrapriset.
– Han tog i lite för mycket när jag laddade mot Magnus från början och slog ihop. Men sedan gick han strålande. Det blev bara körning sista 300 och han avslutade verkligen resolut. Det här är en spännande häst för framtiden. Vi kommer tillbaka till nästa säsong och hoppas att vi har en kulltopp då, förklarade Johan Untersteiner.
Loppet avslutade V64 som betalade 14 608 kronor för sex rätt.

Föregående artikelFem tippar V75 till Jägersro 22 oktober 2022
Nästa artikelInför V86: Jonna Irri hoppas på show

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.