”Dansk dynamit var omgångens bästa”

43

Man kan inte annat än att gilla Jeppe Juel.

Det fartfyllde dansken stod för omgångens prestation med Amour Du Conglais.

Sedan chockade en holländare spelarna på V86.

Återigen visar V86 vilket fantastiskt spel det är.

Trots att Västerbo Highflyer vann som jättefavorit blev det bara 8,19 system som satte alla rätt.

Den här kvällen fick kuskstjärnorna stå åt sidan.

I stället var det holländaren Rick Ebbinge och Jeppe Juel som stal showen.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

V86:s fem bästa – och sämsta

Vem: Amour Du Conglais

Kommentar: Inledde 500 meter i 1.07 tempo, fick press på sig igen av favoriten The True F. Nja, det var inte ett snällt lopp som Amour Du Conglais fick av sin tränare och kusk Jeppe Juel. Men duon visade dansk dynamit och höll undan med minsta marginal. Det var en storstilad insats och det är sällan man ser en häst vinna efter en sådan hård öppning. Fem plus, Jeppe!

Vem: Rick Ebbinge

Kommentar: Startade två hästar – vann med båda. Det säger allt, och den här holländaren får man passa nästa gång han syns i startlistorna. Styrningarna var loppavgörande och han åker nog hem med ett leende på läpparna. Kul när relativt anonyma kuskar vinner på V86.

Vem: Lucifer Lane

Kommentar: Är en talang som bara blir bättre och bättre. Nu blev det en tappstart och hästen hamnade långt ner, men det blev trots det en enkel match över upploppet. Hästen testades med lite ny utrustning vilket blev en succé då hästen vann på 1.14,2, åkandes. Lucifer Lane kommer vinna fler lopp i år.

Vem: Västerbo Highflyer

Kommentar: Tog hand om ledningen i en snabb öppning, och det såg ut som att den läckra fuxen hade slut med bensin genom sista sväng. Men Örjan Kihlström hade full koll och Daniel Redéns glänsare vann enkelt.Det här är en häst som klarar av att möta eliten.

Vem: Food Money

Kommentar: Gjorde comeback efter en längre tids vila och som hästen såg ut hela dagen. Värmde jättebra, såg mer lugn och samlad ut än någonsin förut och gjorde ett topplopp i dödens på Västerbo Highflyer. Med detta lopp i kroppen så kommer det bli spännande att följa Blockethästen framöver.

Inte godkänd:

Vem: Iago Zon

Kommentar: Startade som storfavorit och hade drömläge på hemmaplan. Tog också hand om ledningen relativt enkelt och det såg hur bra som helst ut för den läckre travaren. Men, sedan skruvade hästen upp sig, blev väl laddad i ledningen och la bort alla segerkrafter. Joakim Lövgren har lite att jobba med, för Iago Zon är annars en stjärna om hästen lär sig hantera sina krafter under loppen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelMatbutikens succé – vann 3,6 miljoner
Nästa artikelEfter Stjärnkusken – startar eget stall