Danskarna anfaller inför V75 på Örebrotravet!

411

danskarna anfaller inför v75

Fyra högintressanta gäster.
Flemming Jensen är den utländske tränare som tar för sig mest på V75.
På lördag gör den framgångsrike dansken en sällsynt utflykt till Örebro.

En av lördagens största V75-profiler med fyra betrodda hästar.
Vi fick en pratstund med Flemming Jensen inför båtresan till Sverige på fredagen.
Klarar alla hästar att åka båt?
– Ja, nu har jag åkt med hästar i 20 år till Sverige och aldrig haft några bekymmer så det vill jag säga. Det finns de som hävdar att hästar kan bli sjösjuka om det är riktigt dåligt väder, men vi åker inte med om det är risk för dåligt väder så det tror jag aldrig kommer att hända, säger Jensen och bjuder på en genomgång kring sina hästar:
– Jag tyckte när jag anmälde att 4 Roto (V75-1) kanske var bästa chansen. Han har gått två 1.11-tider och det tycker jag räcker i klassen. Han är inte riktigt blixtsnabb när bilen släpper, men rätt så ambitiös och ligger på lite. Från ett fint spår så man vill väl försöka att vara lite offensiv och han har gått bra lopp i ledningen så jag vill säga att skulle vi nå dit så är det ett plus. Han går med samma utrustning och balans som tidigare och har tränat helt normalt inför det här.
8 Roxie Lavec (V75-5) har fått mer och mer rutin med voltstart så jag tycker inte att det är något större bekymmer längre. Hon gick sitt bästa lopp senast och även om hon står med tillägg här så förväntar jag mig att hon ska vara bland de fyra-fem hästar som räknas. Vi ändrar inget på balans eller utrustning.
8 Yamani Hornline (V75-6) gick sitt bästa lopp senast på Åby och vi tyckte det var värt att spänna bågen lite grann och chansa i bronsdivisionen nu när det var lång distans. Men det är klart, i den här konkurrensen är det kanske lite väl kort distans. Men han kommer att sälja sig dyrt, det tror jag. Han känns i fin form och jag kommer väl att köra fram när tempot passar för det. Det är en fin häst som gör sitt bästa varje gång. Han är nog snabbare bakom bilen än han visade senast, då fick han sköta sig själv första 500 meterna. Den här gången är jag tvungen är trycka lite mer på speeden och försöka vara med direkt. Han borde inte tappa så mycket den här gången. Travet stämmer inte hundraprocentigt för honom varje gång, men han är stark och tål att gå i bra tempo hela vägen. Det är risk för att det kan bli skor bak den här gången, fötterna bak är inte så bra. Annars är han den av mina fyra som tränar bäst för dagen.
1 No Deal (V75-7) gav oss lite bekymmer i vintras, men nu är han tillbaka och känns i fin form. Det är klart att jag gärna hade kört ett par lopp innan jag anmält i silverdivisionen, men han har så pass mycket pengar på sig att skulle han ut i silver en gång till var jag tvungen att anmäla honom här. Det passar ganska bra med spår ett, så kan vi smyga med lite. Han är inte så snabb från start så vi hamnar nog i andra- tredje invändigt och får ett fint lopp. Nu är det bara någon vecka sedan han startade så min uppfattning är att han på samma nivå som i den starten. Det blir barfota runt om, säger Flemming Jensen.

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGo Jennifer!
Nästa artikelSvenskarna tog för sig på Vincennes!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.