DD Åby och en sen lunch till Jägers.

191

TRAVDDBLOGGEN

Ikväll är det dags för årets upplaga av S:t Leger som är ett lopp över 3140a för fyraåriga hästar. Loppet, som är dagens dubbels första avdelning, brukar samla fina hästar och årets upplaga är inget undantag. Klar favorit blir den moraliske vinnaren av Derbyt, 2 Ivar Sånna. Rättmätig favorit och kanske idiotiskt att försöka fälla honom men jag gör ett frest ändå för 1 Archangel Am är med och går han felfritt så kan han sätta rejäl färg på loppet. Står ändå över honom denna gången men streckar tre motbud bakom Ivar Sånna: 5 Reckless, 6 Rokkakudo och 7 Daryl Boko. Rokkakudo tycker jag känns på G igen och jag trodde lite på honom inför senast men då blev det lite väl lågt tempo. Nu hoppas jag han får en vilsam resa medans de kör i ett hårt tempo där framme.
Flemming Jensen har en duo i DD-2 och han sitter själv upp bakom 4 Trans Atlantic som ser ut att bli favorit. Stark och kapabel häst men inte helt enkel och jag vill inte spela med honom. Tycker Flemmings andrahäst 2 Rapide Du Pommeau är mer intressant. Där sitter Jeppe Rask, som jobbar hos Flemming, upp och Rapide Du Pommeau har dokumenterad form. Spännande läge och inte så hårt betrodd. Dubblar med en annan rejäl rensare, 11 Lucky Sec. Han har inte alls fått till det i år och jag har faktiskt inget mer belägg för att han ska vinna än det att han vid den här årstiden förra året höll riktigt fin form och tog fyra segrar. Kan vara en riktig höst- och vinterhäst. Kommer naturligtvis krävas hårt tempo för att han ska kliva in i matchen men han kan avsluta vasst.

DD-1: 2,5,6,7
DD-2: 2,11
Min raka DD: 2-2
Min roliga DD: 6-2,11

För er som eventuellt hinner se detta så tänker jag spela en guldslant på lunchdubbeln på Jägers. 4 Rybo Fiona och 9 Blue Motion LD-1 mot skrällen 7 Koh Chang LD-2. Koh Chang är en rätt så bra häst men formen är väl ett frågetecken. Men en tia eller två kan han vara värd 🙂

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHåkans formstall jagar nya segrar på V75!
Nästa artikelLudde kommer att synas mer i norra Sverige

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.