Håkans formstall jagar nya segrar på V75!

219

formstall segrar

Chefen är i USA och tittar på unghästar.
Då är det upp till Peter H Sjöberg att bevara segerprocenten.
– Jag tror att vi kan ordna det, säger förstemannen i Marcus Lindgrens formstall som startar två hästar under Hagmyrens jackpotkryddade V75-tävlingar.

20 september skrällvann Namale Kronos silverdivisionen på Solänget.
Sedan dess har det varit proppen ur för stall Marcus Lindgren.
Fem segrar på elva starter var facit inför tisdagens tävlingar på Jägersro.
– Hästarna går väldigt bra nu. Jag kan inte peka på någon speciell anledning, men visst har vi en formtopp, säger Peter H Sjöberg som ansvarar för skutan när Marcus Lindgren är på andra sidan Atlanten för att leta nya prospekt under den årliga unghästauktionen i Lexington, Kentucky.
På lördagen startar man två hästar inom V75 och ska de senaste veckornas statistik hålla i sig så ska alltså en av dem vinna.
– Det känns fullt möjligt. Båda är kraftigt uppåt för dagen och bra nog att vinna om de slipper bli fastlåsta, säger Sjöberg som börjar med att berätta om hästen som blåste förbi fältet från ”hopplöst” tolftespår över kort distans och vann till 42 gånger pengarna i sin senaste start.
– Det är extra roligt när det går bra för honom. Namale, jag och en skötare som heter Emma är de som är kvar från när Marcus drog igång sitt stall så hästen är lite av en maskot för oss. Vi har haft lite svårt att få till toppformen på honom i år, men nu tror jag att den är på väg, säger Sjöberg som emellertid inte sett till sin maskot i veckan.
– Nej, han blev kvar i Norrland efter vinsten senast och står hos Lars Wikström. Men rapporterna jag fått därifrån är bara positiva så jag räknar med att han antingen är lika bra som senast eller ännu lite bättre.
Vad grundar du det på?
– Att han tävlade väldigt bra den här årstiden i fjol och att jag kände formen var kraftigt på gång i jobben inför förra starten. Då hade vi skärpt träningen lite och det svarade han fint på. Dessutom är det en cool häst så jag föreställer mig att han kan tända till lite extra av ett miljöombyte.

Båda kan vinna
För treårige 1 Beppe Am (V75-4) vankas däremot långresa från Halmstad med tillhörande övernattning, för första gången i karriären.
– Det vet man aldrig hur det ska fungera, men ska jag gissa är han typen som borde hantera det eftersom han har väldigt bra självförtroende i stallet. Däremot har det varit sämre med självförtroende på banan, men vi har jobbat hårt med det och nu verkar det börja ge utdelning, säger Peter H Sjöberg om hästen som spräckte årets segernolla i senaste starten.
– Det var skönt, vi har haft stora förhoppningar på honom eftersom han känts som en kung i träningen länge och verkligen har de fysiska förutsättningarna. Tyvärr har inte den mentala biten varit lika bra och han har ofta tagit den enkla vägen och galopperat. Skulle han klara långresan, sköta sig och komma ut i slagläge så vet jag att han är bra nog att vinna det här loppet. Men det är flera saker som måste stämma.
Vem tror du mest på?
– Innerspår är inte gynnsamt eftersom båda hästarna i mina ögon är chanslösa att försvara ledningen. Men samtidigt har båda kapacitet för seger och då måste jag säga Namale eftersom han är den säkrare. Förutsatt att underlaget blir bra så kommer hästarna att tävla med samma utrustning och balans som vid sina senaste segrar, säger Peter H Sjöberg.

Robin Johansson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKolgjini startar filial i Eskilstuna
Nästa artikelDD Åby och en sen lunch till Jägers.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.