DD Åby/Solvalla och lite PdA eftersnack

12

TRAVDDBLOGGEN

 

Jag måste givetvis inleda med att lyfta på hatten för 2015 års vinnare av Prix d’Amerique, Up And Quick. En mycket bra insats som gav en ytterst välförtjänt seger. Han gjorde hela loppet själv och det var ingen som kunde utmana trots att det varit ett hårt tempo i stort sett hela vägen. Klart man visste att UAQ var bra men jag trodde kanske inte han var SÅ bra att han kunde ta hem det från dödens. Men jag tycker också det ska sägas att årets upplaga av PdA absolut inte kommer gå till historien som ett av de mer minnesvärda och troligtvis är det bara vinnaren och den ännu gladare tvåan i mål, Voltigeur de Myrt, som man kommer minnas efteråt. I övrigt var det inte mycket att tala om. Mosaique Face drog i ett hårt tempo i spets men fick kasta in handduken relativt tidigt och hade väl dessutom inte en av sina bättre dagar tyvärr. Men jag skrev det också, han är en väldigt ojämn häst som kan massor när han är på topp men som är lika usel när han inte är på humör. Kanske ändå tveksamt om han lyckats stå mot UAQ även om han varit på topp men det hade definitivt blivit mer match av loppet då.
Trist med startgaloppen för Tumble Dust då Jos Verbeeck tydligen var mycket nöjd med honom i provstarten. Kadett CD galopperade kort från start och sedan även i slutskedet av loppet. Hade ändå inget med segerstriden att göra. Solvato fick en väldigt tuff inledning och att han inte hade så värst mycket torrt spurtkrut till slut var förståeligt.
Nu ser vi fram mot nästkommande stora lopp på Vincennes, Prix de France och Prix de Paris.

På hemmaplan är det inte några storlopp ännu, vi sparar dem till våren gjort sitt antågande. Än så länge får vi nöja oss med snöblask, regn och allmänt ruskväder. Milt uttryckt är det ett mindre helvete att vara banskötare under denna säsongen om det inte går att lägga en riktig vinterbana. Minusgrader ena dagen, sol och plusgrader dagen efter. Minusgrader under kvällen och natten, ösregn och plusgrader dagen efter. Enda positiva är väl att, åtminstone här på de lite sydligare breddgraderna i Sverige, så har man troligtvis inte behövt använda mycket salt…

Imorgon är det Åby och Solvalla som delar på V86 omgången. DD-1 tänker jag låsa med Jori Turjas duo i loppet, 3 Orderly och 9 Wiss Shadow. Orderly tycker jag såg riktigt fin ut senast och får hon en liknande resa här tror jag hon vinner. Wiss Shadow får Björn Goop i sulkyn och han vann ett liknande lopp med henne för nästan exakt ett år sedan.
I DD-2 tänker jag hamra i en chansspik på 9 Anastacia Trot. Hon har inlett lite trevande i regi Reijo Liljendahl men senast sköt hon till rätt så bra sista biten och jag tror formen kan vara på G uppåt där. Spännande smygläge och jag hoppas hon blåser till dem till slut.

DD-1: 3,9
DD-2: 9 Anastacia Trot
Min raka DD: 3-9
Min roliga DD: 9-9

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.