Ett självklart streck på Axevallas V75:a!

22

fossens bonus fjärde raka

Fossens Bonus kan ta femte raka segern när V75 på lördag gästar Axevalla.Foto av Kanal 75

Problemet satt i knäna.
På lördag jagar förvandlingsnumret Fossens Bonus femte raka segern.
– Han har förutsättningar att gå väldigt långt, säger hästens tränare Magnus Jakobsson inför jackpottävlingarna på Axevalla.

I karriärens första sju starter blev det som bäst en andraplats. Efter flytt till Karlstadtränaren Magnus Jakobsson ståtar Fossens Bonus (V75-4) nu med fyra raka segrar.
– Jag hade sett honom och även kört honom någon gång så redan när han kom visste jag att det var en jättefin och kapabel häst, säger Magnus Jakobsson.
I januari i fjol debuterade Fossens Bonus för sin nye tränare och det var en ny häst som kom ut på banan. Han vann överlägset och rekordsänkte med nästan två sekunder. Två veckor senare slog han till med en ny triumf. Magnus Jakobsson hade hittat nyckeln till hästen. Men än var inte problemen ur världen.
– Vi behandlade honom i framknäna när han kom och det var nog förklaringen till framgången. Men efter andra starten började det krångla. Han fick karledsbekymmer och hovsprickor men det var inte hela sanningen. Han fick mer problem med knäna och vi opererade honom i våras.
Knäoperationerna slog väl ut. När Fossens Bonus för tre veckor sedan var tillbaka på banan efter nästan ett års frånvaro utklassade han motståndet från ledningen. Även senast stod han i en klass för sig när han vann överlägset från andra par utvändigt.
– Det är svårt att säga hur bra han är. Han har inte behövt gå i botten utan vunnit med krafter kvar varje gång. Det känns lite extra när man kör honom och i årets två starter har han uppträtt lugnare än i fjol. Då var han lite hetsig men nu har han varit väldigt reglerbar och fin på alla sätt och vis. Allt hänger på att han får vara frisk och fräsch men han har förutsättningar att gå väldigt långt. Utvecklingskurvan pekar uppåt, säger Jakobsson.

Ett självklart streck i miljonjakten
På lördag ska Fossens Bonus visa upp sig för den breda travpubliken för första gången. V75-spelet avgörs på Axevalla utanför Skara och det ligger jackpotmiljoner i potten. En ensam vinnare med sju rätt kan bli 30 miljoner kronor rikare. Fossens Bonus går ut från spår fem bakom startbilen över kort distans.
– Allt är bra med honom efter senast. Vi har varit väldigt noga efter de här starterna och låtit veterinären kolla upp hans knän. Han har inte haft några reaktioner alls.
– Utgångsläget är bra. Det är gynnsamt att komma där mitt i banan. Han möter lite bättre hästar än vad han har gjort tidigare men jag tror att han ska stå sig bra mot dem också.
Hur snabb är han från start?
– Han hade framspår bakom bilen i första starten för mig men då körde jag inget. Känslan är att han kan dra iväg rätt så bra från start och jag kommer att köra en bit så får vi se hur det utvecklar sig.
Är han ett spikbud för spelarna?
– Det klart att jag tror mycket på honom men han har bara gjort två starter efter lång vila och möter hästar som är mer igång. Han är ett självklart streck på kupongen, så mycket kan jag säga.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.