DD Jägers/Valla

dd-tips dd-blogg

Ännu en vecka har passerat och jag tycker själv det går lite väl länge mellan mina inlägg men jag ska ju ha något vettigt att komma med också 🙂 Förhoppningsvis blir det lite tätare mellan inläggen nu när våren är i starkt antågande och rätt som det är så slår sommarvärmen omkull oss. Lite vårtecken förutom den väl bekomna värmen är väl att den första hästen blivit inbjuden både till Elitloppet och Olympiatravet. Vad gäller den tidiga inbjudningen av Timoko till Elitloppet så är det givet att han ska vara med, det visade han om inte annat i söndags när han lekte hem Grand Criterium de Vitesse före Maven som avslutade mycket vasst. Även hon lär väl vara aktuell för Elitloppet. Men man kunde gott avvaktat med biljetten till Timoko.
Och på tal om Elitloppet så årsdebuterade precis Shaq Is Back men han fick spö av 85-oddsaren Conrads Garland och det ser ut som att Shaq Is Back har en bit kvar till toppformen. Hoppas han har lite bly kvar i pennan…
Underbare Support Justice gjorde årsdebut för en knapp vecka sedan och såg riktigt bra ut. Han pulveriserade det skrala motståndet och defilerade hem segern på Bjerke. Nu är han inbjuden till Olympiatravet vilket är helt rätt. Han har inte slutat utvecklas och han har en mycket spännande säsong framför sig. I min bok tillhör definitivt en av de starkaste kandidaterna till seger i Olympiatravet (utan att veta vilka övriga deltagare blir).

På söndag års- och regidebuterar Fascination för Johan Untersteiner och jag tror att både Johan och skötaren Paula Pettersson är rätt så spända på att se hur den femfaldiga miljonärskan tar loppet. Det blir givetvis mycket spännande även för oss övriga travälskare att se om Super Arnie-dottern har mer att hämta på tävlingsbanan.

Nu till liret. DD-1 stänger jag med en trio: 6 Radysin America, 7 Sparkled Face och 10 Alchemilla Rich. Radysin America ska nog vara favorit men helt och hållet köper jag henne inte. Sparkled Face gjorde ett ruggigt lopp senast men ser ändå ut att bli relativt bortglömd här, tackar! Alchemilla Rich vill jag minnas att man var ganska nöjda med inför senast men då blev hon struken. Jag tror det kan bli lite tempo på loppet och då blir jag ej förvånad om Alchemilla Rich kommer flygandes längst ut.
I DD-2 var jag inne på att gardera favoriten 2 Bart M.M eftersom det är årsdebut men sedan läste jag intervjun med tränare Morten Waage som låter mycket nöjd med sin häst och har förhoppningar på att han har en häst som både kan vara med i Jubileumspokalen och duga i gulddivisionen. Då bör han lägga detta gänget på rygg även om inte formen är på topp.

DD-1: 6,7,10
DD-2: 2 Bart M.M
Min raka DD: 10-2
Min roliga DD: 8-2

7 Mc Steamy i V86-1 debuterade för Peter Untersteiner senast och såg riktigt fin ut. Nu är motståndet lite skarpare men jag tycker han är berättigad favorit.
5 Mellby Apollo i V86-2 har årsdebuten avklarad och jag är inne på att han bara vinner detta, chansspik för mig.
V86-4 som är ett lopp för femåringar håller rätt så fin klass. Kul att se 2 Order By Fax i årsdebuten och är han lite trimmad inför detta så tror jag han kan ta hem det. Favoriten 5 Tokio Hotel Hall segrade i årsdebuten men det var ingen övertygande seger. Säkert bättre till detta loppet men jag tycker han är lite sårbar. Jag vill ha många streck i detta loppet.
Är det inte dags för 7 Bazir Dimanche i V86-5 att få ta en välförtjänt seger nu…
9 Random Shot i V86-6 verkar man äntligen ha hittat rätt med och strular det inte alltför mycket på vägen så fortsätter han nog segerraden. Spik för mig.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.