Hur är läget med Your Highness?

74

image-9

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2015. Dagens stjärna: Your Highness.

Fakta:
Your Highness, sto, 6 år
Starter: 29
Segrar: 13
Rekord: 1.12,0/2140a
Intjänat: 1 983 904 kronor
Hemmabana: Axevalla

Presentation: Your Highness var tvåa i Stochampionatet 2013 och har bara blivit hårdare och tuffare undan för undan. En skada höll henne från banorna från hösten 2013 till en bit in på fjolåret. I april var det färdigt igen, den här gången hade hon skadat sig lite lättare i hagen och nu blev det två månaders bortavaro. Your Highness har kommit ur problemen som en delvis ny häst och främst i de två avslutande loppen före vilan visade hon att hon inte tar stryk av allt för många ston i Europa.

Tränaren Ulf Stenströmer svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Hon var riktigt i form och ”110-procentig” när hon ställdes av i mitten av januari efter segerloppet på Solvalla där hon ju vann hon vann väldigt komfortabelt. Eftersom hennes fjolårssäsong blev lite rumphuggen på grund av en skada valde vi att förlänga tävlandet till i januari. Vi hade tänkt starta henne i Prix Helen Johansson på Vincennes men avstod det loppet när det blev klart att hon garanterat hade fått ett bakspår. Så efter segerloppet på Valla fick hon ta det lugnt i 14 dagar och har bara gått i sanden efter det och känns otroligt fin. Så det här året kommer att bli spännande.

När startar hon nästa gång?
– Hon kommer att gå ett banjobb i nästa vecka på Bjertorp eller inne på Axevalla och efter det planerar vi att starta henne lördagen 28 mars på Solvalla (Pixies lopp – Stoeliten). Det talas om att Maven ska ut där och det är ju bra häst. Men Your Highness är hygglig också, så jag är egentligen inte rädd för någon. Vad man måste väga in är att det trots allt handlar om första loppet på länge så det är klart att vi får avvakta lite och se vilka kort vi kan spela ut i det här loppet.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Jag hoppas innerligt att hon ska ta klivet och möta de allra bästa i år. Kanske hävda sig mot hingstarna i gulddivisionen? Det är i alla fall en önskedröm jag har att i alla fall få prova i guld en gång. Jag var otroligt nöjd med vad hon visade de sista två månaderna innan uppehållet då hon gav en vink att – om hon inte är Sveriges bästa sto – så är hon ett av dem i alla fall. Det stora målet den här säsongen är att hon ska bli svensk mästarinna. Hon var inte riktigt schysst i Sto-SM i fjol och nu hoppas vi på revansch. SM är i oktober och fram till dess är det Stoeliten och kanske några andra lopp som gäller. Det är hon som bestämmer och hon känns kanon.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDD Jägers/Valla
Nästa artikelStenströmer har tre till start på V75

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.