DD Örebro och Solvalla i helgen

476

TRAVDDBLOGGEN

Dubbla V75:or i helgen är det som gäller och vi travnördar gottar oss åt finfina lopp. På lördag är det ”Svampen” som ska avgöras, ett lopp för tvååringar. 4 Tunika har imponerat och lär bli svårslagen. Men det är tvååringar och mycket kan hända. Garderar ni så glöm inte 11 Xceed GT, tycker det är en rätt läcker häst.
På söndag handlar det om semifinaler i Breeders Crown. Spännande att se om 8 Al Dente i V75-4 kan återuppta segerraden. Annars är väl godbitarna under söndagen just dubbelloppen där vi får se 5 Ivar Sånna i DD-1 och 3 Cool Keeper i DD-2. Två ruskigt bra fyraåringar som garanterat kan ge varandra en rejäl match. Ja, när de möts i finalen alltså 🙂 Men vi tar Örebro först.

I DD-1 på Örebro tänker jag chansa bort favoriten 2 Sauveur av den enkla anledningen att jag hoppas han får 8 Yamani Hornline över sig. Sauveur är ju riktigt bra men att stå mot en felfri Yamani Hornline är inte lätt. Han blir förstahäst men jag fyller på med ytterligare tre motbud: 1 High Stage, 5 Zonguldak och 11 Coldtown. Zonguldak har jag torskat på ett flertal gånger på dubbeln och nu är det en hel del plus på honom som gör att jag inte kan spela utan honom denna gången. Coldtown hade jag kanske spikat från ett bättre läge för han kommer säkerligen gå upp i Guld inom en inte alltför avlägsen framtid.
DD-2 tror jag att 8 Royal Fighter vinner och han är min chansspik i omgången. Det är nog risk att han blir favorit i loppet till slut och då blir han ju bara en spik 🙂

DD-1: 1,5,8,11
DD-2: 8 Royal Fighter
Min raka DD: 8-8
Min roliga DD: 5-8

3 Pat Poker Zenz i V75-1 tycker jag känns streckvärd. Vanskligt att säga om han matchar detta motståndet men streckar man på lite i avdelning 1 tycker jag det är farligt att glömma honom.
3 Nothing But Class i V75-3 är spännande denna gången. Han avslutade vasst senast och bör rimligtvis vara lite bättre nu. Dessutom Björn Goop i vagnen för första gången.

DD-1 på Solvalla vinner 5 Ivar Sånna. 1 Ni Talar Bra Latin drar på sig en del streck men jag tror att han släpper till Ivar Sånna här och sedan blir han tvåa eller trea.
I DD-2 blir 3 Cool Keeper favorit och ska väl också vara det. Men jag vill syna honom nu när det är medeldistans och med 10 Archangel Am och Ludde med i loppet. Utöver Cool Keeper och Archangel Am så får även 2 Västerbo Fantast, 5 Rokkakudo och 9 Carelin plats på bongen. Rokkakudo vägrar jag släppa. Han har en vass spurt när det klaffar och med lite tempo här så kommer han ta ner många över upploppet.

DD-1: 5 Ivar Sånna
DD-2: 2,3,5,9,10
Min raka DD: 5-3
Min roliga DD: 5-5

1 Somersault Sally gillar jag och häxar inte läget så är hon med och gör upp om segern. Streckar man några så ska man inte glömma 9 Baharat. Körde sista jobbet med detta rätt så speciella sto och hon kändes fin och laddad. Ska klaffa en del för att hon ska vinna men inte helt borta ur segerstriden.
Om 8 Al Dente är som han ska så bör han vinna men senaste insatsen ligger kvar på näthinnan. 4 Conlight Ås är given vid gardering.

På Söndag är det väl främst sporten som står i fokus. Liret tar vi på lördag 🙂

Körde en rätt så läcker häst efter Steinlager i backintervaller idag. West Wing heter hästen. Springer rakt i vagnen, lugn och samlad och ligger perfekt på bettet. En exemplarisk häst att köra. Ja, i jobb åtminstone. Lopp vet ju inte jag något om 🙂

Lycka till i helgen! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.