DD-tips comeback och ett lite nytt upplägg på G

292

DDBLOGGEN

 

Nu är det äntligen dags för mig att göra comeback med DD-tips och ett nytt upplägg som vi kallar ”DD bloggen”. Här är tanken att jag kommer inrikta mina DD-tips till några utvalda banor: Jägersro, Halmstad, Åby, Axevalla, Kalmar, Mantorp och Solvalla. Kommer även försöka att hinna med tips till säsongsbanorna Vaggeryd, Tingsryd, Lindesberg, Årjäng, Åmål och Visby. Men de har ju i stort sett tävlat klart för i år och vi ser fram mot när de drar igång igen 2015 för då börjar det dra sig mot sommar och Elitloppet. Men nu ska vi inte drömma oss iväg alltför långt.
Utöver tips till DD och ibland även till någon annan spelform så kommer jag att skriva om lite intressanta händelser i travets underbara värld sett ur mitt perspektiv. Givetvis kommer jag att underbygga mina inlägg med fakta men åsikterna kommer vara personliga och ibland blir det ris och ibland blir det ros.
Har haft en spännande sommar då jag har lärt mig att köra häst hos färske tränaren Johan Untersteiner. Började med att gå en kurs på Halmstadtravet där jag fick lära mig grunderna och därefter kontaktade jag Peter Untersteiner som presenterade mig för sonen Johan som då precis dragit igång tränarrörelsen i Halmstad. Har därefter fått vara med och köra hästar i träning med Johan och hans supertrevliga team och det är ett sant nöje varje gång. Man lär sig nya saker varje dag och ingen häst är den andra lik. För den som känner sig lite nyfiken på att köra häst så kan jag varmt rekommendera att ta kontakt med den lokala banan för att gå en kurs. Trav är en underbar sport och att få sitta bakom en häst och själv hålla i tömmarna är en otroligt härlig känsla som jag önskar att alla fick uppleva.
Vill man följa mig på twitter så heter jag Andreas_LeTrot

Men nu har jag skrivit tillräckligt och det är dags för lite tips till morgondagens dubbel på Jägersro. I DD-1 vilar favoritskapet på 9 Oliver Kronos som gjort några riktigt fina insatser i Ulf Stenströmers regi. Distansen är ett plus och sköter han sig så bör det vara en bra chans. Jag tycker dock att 1 Frozen är en fin stayer och även om han inte är särskilt startsnabb så hoppas jag han kan få en vettig position och med lucka i tid så kommer han bli giftig. Satt fast med gott om krafter sparade senast. Lås DD-1 med 1-9.
DD-2 ser en klar favorit i 5 Mosaique Face som är den mest klart lysande stjärnan i gänget. Jag blir inte förvånad om han sitter i spets efter 500 meter och då blir han svårslagen. Det är dock inte toppform och dessutom ska han ut igen om en vecka så Kolgjini lär knappast köra ihjäl honom. 3 Occhione Jet är en tidig utmanare men jag tycker han är lite väl betrodd och står över honom denna gången. Fyller istället på med två andra roliga kantbollar, 10 Mr Picolit och 11 Magic Tonight. Dessa är nedstrukna ett spår då 9 Harry Haythrow dessvärre blev struken. Blir det bara lite tempo där framme så kommer Mr Picolit och Magic Tonight bli tuffa att stå mot. Jag har lite feeling för Mr Picolit.

DD-1: 1-9
DD-2: 5,10,11
Min raka DD: 9-10
Min roliga DD: 1-10,11

Lycka till!

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.