Noras Bean kanske gör comeback!

108

noras bean inte slut

I april var det farväl till allt tävlande för världshästen Noras Bean.
Men skadan var inte så allvarlig som man först trodde.
Axevallatränaren Ulf Stenströmer har trimmat nioåringen i smyg och hoppas nu på comeback.

11,4 miljoner intjänat och karriären bakom sig. Så lät det i somras då nioårige Noras Bean avtackades på sin hemmabana Axevalla.
I slutet av april samma år hade hästen strukits efter värmningen till finalen av Olympiatravet på Åby. Hästens besvär med kotskenskidorna i bakbenen gjorde sig påminda och karriären var över – trodde man.
Noras Bean kom sent in i säsongen som avelshingst och fick ingen bra start där. Samtidigt började tränaren Ulf Stenströmer att känna på sin häst i träningen igen.
Inför avtackningen på Axevalla i juli hade stallet trimmat lite så att hästen skulle klara att sträcka ut lite inför storpubliken.
– Han kändes faktiskt helt makalös där. Han var också riktigt förbannad när jag åkte av banan med honom och skulle sela av och duscha honom. Han ville ju vara med! säger Ulf Stenströmer med ett skratt.

”Nära men ändå långt ifrån”
Noras Bean visar att han vill fortsätta tävla och ska också få chansen. Ulf Stenströmer betonar emellertid att hästen ska kunna konkurrera i världseliten igen. Annars blir det inget.
Ett skarpare jobb inne på Axevalla i nästa vecka får visa var hästen står.
– Han tränas för fullt med intervaller och känns kanonbra på det. Men det är i sanden hemma på gården ska man komma ihåg. Är jobbet på Axevalla tillfredsställande och allt ser bra ut kommer vi att starta. Det är nära men ändå långt ifrån kan man säga. Jag säger inte att han ska göra comeback utan bara kanske, säger Ulf Stenströmer.
Noras Bean största triumf är den från februari i år då hästen vann Prix de France på Vincennes i Paris med 1,6 miljoner kronor i förstapris. Prix de France är världens största lopp över medeldistans.

Mikael Wikner

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.