DD/LD Färjestad 8/3-2014

745

DDTIPSET

 

Mycket avgörs i starten av DD-1. Kan 1 Poisson hålla upp spets så tror jag han är klar men det är inte säkert att han kan försvara innerspåret. Värst mot i spetsstriden tror jag 3 Offshore Man är, han är rask bakom bilen. Skulle vara klart intressant att se honom i ledningen här. Jag låser loppet på de två kusarna.

DD-2 är ett öppet lopp. Den som kan öppna bäst tror jag är 6 Pike River och han kanske kan glida undan från spets. Gillade dock inte honom senast när Sjunnesson jagade iväg honom från start och han blev alldeles för ivrig. Ingves känner ju hästen bättre och kan han hushålla med krafterna denna gången så ska han räknas.
Tar ytterligare tre hästar men står över Björn Goops duo. Det kanske blir kostsamt men jag får ingen feeling för att de vinner. Istället får 7 Costatantisoldi, 8 Queasy och 10 Disney Tooma plats. Costatantisoldi är min idé i loppet. Han får Johnny Takter i sulkyn denna gången och formen är det inget fel på. Jag tror han kommer gå en mäktig slutspurt ute i spåren.
Queasy har ett uselt läge men kan göra mycket själv.
Disney Tooma har knallform och avslutar alltid vasst. Kan bli bra tempo på loppet och då flyger han lågt.

DD-1: 1,3
DD-2: 6,7,8,10
Min raka DD: 1-7
Min roliga DD: 3-7,8,10

Lunchdubbeln tror jag blir en favorithistoria och jag står över. För den som vill spela så rekommenderar jag 1-4 för att få ett spelbart odds. Att spela 11-4 lär ge ett mycket lågt odds.

Några drag till V75 har jag luskat fram. I V75-1 funderar jag på om det är så att 6 Calvados Crane äntligen har hittat formen. Han får dock ingen spets här men ett miljondrag kan han vara. Det är dock ett par tuffa kusar han möter i 3 Oolong och 9 Olympic Kronos.
Såg ni senast när 9 Archangel Am i V75-2 förintade motståndet på Åby? Jag diggar verkligen den fyraårige hingsten och jag tror han rundar till vinst.
6 Alvena Pele i V75-3 är äntligen på G igen. Han är en startraket men tar väl sig dessvärre inte förbi 4 Dileva Käll från start. Hoppas ändå Lennartsson testar en bit.
I V75-5 har jag två intressanta motbud till den troliga favoriten 8 Blended Bellouet. 13 Braås Palema är en tuff dam som senast fick en alldeles för tuff resa i ett väldigt tufft gäng. Nu är det svårt med tillägg och många att runda men hon kommer vara med långt framme. Men min roliga idé i loppet som jag hoppas inte blir alltför hårt spelad är 5 Malin Tilly. Hon får Örjan Kihlström i vagnen nu och löser det sig bara från spåret så ska det bli spännande att se henne här. Avslutade bra senast och känns klart på G.

Lycka till!