Inför V75 Färjestad 8 mars 2014: Persson sågar favoriten

883

persson_v75

Kallblodskungen Jan-Olov Persson har två heta segerkandidater i lördagens kallblodslopp i V75. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-03-07 17:45

Han tror inte på favoriten, vurmar för två av sina egna hästar och varnar för en tredje.
Jan-Olov Persson har intressanta funderingar i lördagens kallblodslopp i V75.
– Det är hugget som stucket mellan Tand Tuff och Cali Maks. Båda ska räknas med segerchans, säger han.
Vem är bättre än kallblodskungen Jan-Olov Persson att bena ut V75:s fjärde avdelning på Färjestad. Ett kallblodslopp där han själv har tre hästar till start men också har klara åsikter om vilka han tror är de värsta konkurrenterna. När det gäller loppets favorit, Järvsö Elviz, så sågar Persson honom rätt och slätt.
– Ja, det gör jag. Han har gått fantastiskt bra hos Olle och det är jätteroligt men man får tänka på att Elviz bara har 200 000 kronor på sig. Han är en relativt orutinerad häst i förhållande till de andra. Även om han är bra så tror jag att han får svårt att vinna, säger Jan-Olov Persson.

Blev rädd av en kusk som skrek
Hagmyrentränaren är själv på väg till Norge när intervjuen görs fredag eftermiddag. Under lördagen startar Hallsta Lotus i Jacob Meyers Pokal och Björli Odin i Kungapokalen på Bjerke. Och i V75 på Färjestad selar Persson ut Tand Tuff, Guli Rask och Cali Maks. När det gäller Tand Tuff som vann han på Solvalla näst senast efter ett perfekt kört lopp av Ulf Ohlsson. Men senast i Östersund blev det galopp i ledningen i utgången av sista kurvan. En av anledningarna kan ha varit att den utvändige kusken, Jomar Blekkan, tjoade och skrek så mycket på sin häst att Tand Tuff blev rädd och galopperade.
– Tand Tuff (V75-4) gick jättebra på Solvalla och fick ett fint lopp av Ulf. Senast ”hoppade” han i ledningen trehundra kvar och Ulf trodde att han blev störd av en kusk som ropade. Innerspåret var också lite mer tungsprunget än andra och tredjespåret, säger Jan-Olov Persson.
– Han har gått lite backjobb i tisdags och hästen kändes jättefin. Han ska räknas och det är hugget som stucket mellan honom och Cali Maks vem som har bäst segerchans.

”Var alldeles för laddad och slog ihop”
– Cali Maks har varit jättebra i flera starter men senast i Romme hade han spår ett och jag försökte hålla upp ledningen men hästen var alldeles för laddad och slog ihop efter 30 meter. Nu när han står med tillägg kan han ta det lite lugnt från början då han har de andra framför sig. Galopprisken är minimal.
– Han står sextusen kronor över tilläggsgränsen och det är lite synd men det är ett litet fält och hästen har riktigt fin form. Han kommer säkert att göra ett väldigt bra lopp och vara med i segerstriden men sedan om han kan ta sig förbi alla får vi se.
Vad tror du om din tredje häst Guli Rask?
– Guli Rask är ganska bra tycker jag och han har gjort några starter nu efter ett tävlingsuppehåll. Han kommer lite hela tiden men jag har ändå svårt att se att han ska segerstrida här.

Av de övriga hästarna, vilka ser du som de värsta konkurrenterna?
– Det är flera fina. Nordvanja är ju bra och sedan var jag väldigt imponerad av Lome Hero senast. Jag var själv med och körde i det loppet och han slog bra hästar, bland annat Bro Viking. Så han måste man ta med på kupongen, säger Jan-Olov Persson.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDD/LD Färjestad 8/3-2014
Nästa artikelDagens Dubbel Mantorp 9/3-2014