– De gjorde två grova fel med Bold Eagle

35

Hultman om söndagens Prix d’Amérique och vem han tycker är favorit i det stora slaget i Paris

1 av 2 | Foto: Kanal75

Stefan Hultman vid segern av Prix d’Amérique med Maharajah. Nu ger han sin syn på årets upplaga.

TRAV24 januari 2018 16:00

Franske superhästen Bold Eagle har fyra raka förluster inför söndagens Prix d’Amérique.

Nu kritiserar Stefan Hultman kretsen kring hästen – men tror ändå på honom i superloppet.

– Franck Nivard är ändå nummer ett på Vincennes när det verkligen gäller, säger han.

2014 vann han Prix d’Amérique som tränare till Maharajah.

Nu har den före detta stortränaren Stefan Hultman följt B-loppen noga och har sin syn klar till söndagens superlopp i Paris.

– Vi ska ha en sak väldigt klar för oss, fransmännen är enorma på att pricka formen, det är en kultur de haft i en herrans massa år, men det ser väldigt bra ut, med svenskögon, på förhand. Readly Express förvandlade två frågetecken till utropstecken i det senaste loppet. Han gick bra bakifrån och han visade sig vara speedig.

– Sen hör jag rapporterna på Propulsion, och jag har själv pratat med Örjan. Han måste förbättra startsnabbheten och Örjan höll med mig. Hästen har inte tagit i riktigt från start, Örjan ska försöka peppa upp honom i år och släppa av honom från start, han måste vara lite mer aktiv på honom från start. Man satsar ju lite av allt på ett kort då, men vill man vara bra som trea-fyra – eller vill man vinna?

”Gick bort sig”

Franske superhästen Bold Eagle, som jagar tredje raka PdA-segern, har gått på pumpen fyra gånger i rad.

Hultman tror sig veta varför – och tror inte man ska däcka honom i tipsen inför söndag.

Tvärtom.

– Jag har analyserat Bold Eagle. De gjorde två grova fel senast, i mitt tycke. Nivard gled fram i dödens med honom, så ska man inte göra med den hästen. Han ska köras i rygg så länge det bara går, och är man vrider ut – då ska det vara full körning. Nivard kommer att köra honom på extrem väntan nu och då är han otrolig på speed.

– Sen tror jag de gick bort sig på balanseringen senast, de körde med plastsulor som ”skor” på framhovarna. Det är en häst som är så extremt fyrbensdriven, med ett runt framsteg, balansen de körde med senast är omodern, den ska man inte ha på en häst som är så rund i gången. Sen var det några rapporter som sa att han hade blivit ömfotad senast, det blir hästarna lätt av plastsulor, det ger ingen stabilitet till hoven och sulorna är mjuka. Nu hoppas och tror jag att de går tillbaka till den gamla balansen och kör honom på väntan. De två detaljerna plus att tränaren Guarato nu tagit hästen till havet för att bygga psyke på honom, gör att han är favorit för mig, med Readly Express och Propulsion som främsta utmanare.

”En ny häst”

Hultmans skrällar är två franska hästar. En har visat fin form och vunnit två så kallade B-lopp.

Den andra har bara preparerats för att vara på topp på söndag.

– Bird Parker har sett ut lite som en ny häst och nu blir det barfota bak, men jag skulle inte förvåna mig om det blir barfota runt om. Den blir lite bortsurrad i snacket, men den har utvecklats- pass upp för honom.

Och:

– Det klassiska! Belina Josselyn har sprungit med skor och det är en märr som höjer sig med 20-30 meter barfota. Jag har sett på nära håll när Bazire har peppat upp sina hästar inför Prix d’Amérique. Hon kommer att gå tuffa intervaller för han ska spritsa upp henne. Hon räknas också, i ett roligt Prix d’Amérique.

24 januari 2018 16:00

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelSuccén: Alla rätt på V86:an – rätta här
Nästa artikel”Det är en av de finaste hästarna i stallet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.