”Det är en av de finaste hästarna i stallet”

16

Foto: Mikael Wikner/Kanal 75

Andreas Lövdal

TRAV24 januari 2018 14:35

Stjärntränaren Timo Nurmos är i Frankrike och förbereder Readly Express inför Prix d´Amérique.

Under onsdagskvällen har stallet två favoriter på V86.

– Vi har telefonkontakt med honom flera gånger under kvällen, säger Andreas Lövdal i stallet.

På söndag avgörs världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes i Paris.

Timo Nurmos stjärna Readly Express tillhör en av förhandsfavoriterna i loppet och stjärntränaren befinner sig i Frankrike under hela veckan, för att själv vara med och förbereda sin häst inför det stora slaget.

På ”hemmaplan” rullar allting dock vidare som vanligt, och under onsdagskvällen har stallet tre hästar till start på V86, där två av dom blir favoriter.

”Ska gå framåt med lopp i kroppen”

Men trots att chefen befinner sig i ett annat land, så är det inga konstigheter.

– Vi vet vad vi ska göra, vi har rutiner som vi följer, säger Andreas Lövdal i stallet och fortsätter:
– De hästarna som startar i kväll har också startat tidigare, det är om det är nya hästar eller unghästar som ska starta som det kan bli lite svårare, men vi har ofta telefonkontakt med honom flera gånger under tävlingskvällen, så Timo har koll även fast han inte är här.

Två av stallets hästar spelas till favoriter på spelformen V86 under onsdagskvällen, en av dessa är 12 Extra Fudge (V86-2) som vann direkt efter uppehåll den 10 januari, på Solvalla.

– Han var väldigt fin senast, han var lite hackig från start med sedan lade han ner sig i grejerna och gick bra från utvändigt ledaren. Han skulle inte vara på topp redan då, säger Andreas Lövdal och fortsätter:
– Då det handlar om en stor och grov häst så ska han med senaste loppet i kroppen vara ännu bättre i kväll, och trots svårt utgångsläge ska han räknas tidigt. Han tål att göra jobbet själv i loppet och den här årstiden så är det lättare att komma in i loppen från dåliga utgångslägen, kontra hur det är på sommaren.

”En av de finaste i stallet”

I V86-4 så har stall Timo Nurmos 9 Sebastian Journey (V86-4) till start, och även han spelas till favorit.

– En jättefin häst, han har bara startat för oss en gång och då åkte han dit på speed mot en smygkörd Titan Brodde.

Debuten för Timo Nurmos skedde den 1 november, sedan dess har Sebastian Journey inte startat.

– Han trampade sig i träning och därför har han haft ett uppehåll igen, och på så vis kan han så klart vara lite svårbedömd gällande formen. Men, de hästar som vi tagit ut efter paus på slutet har levererat direkt, och även om Sebastian Journey inte gått något snabbjobb inför detta så tror jag på en bra insats.

Vad tror du om segermöjligheterna?

– Jag tycker att han ska räknas tidigt, jag tycker det är en av de finaste hästarna som vi har i stallet, och får han hålla sig frisk och fräsch så tror jag han kommer bli bra.

”Det är bästa chansen”

Den sista hästen av Nurmos trio som startar på V86 är 9 Manofthematch (V86-6), och även om han får en del förtroende av spelarna så är han den enda i Nurmos trio som inte spelas till favorit under onsdagskvällen.

– Han var i fjol en av de finaste treåringarna som vi hade i stallet och han började också året bra, men sedan blev det mycket strul med honom och han blev vass och stressig i loppen. Jag tycker det är bättre med honom nu och även om han inte visat de takterna som han gjorde vid ett par tillfällen i fjol hittills i år så känns han fin i jobb och med två lopp i kroppen efter paus tycker jag att han ska vara med där framme.

Vem ser du som bästa chansen i kväll?

– Jag skulle säga Extra Fudge om utgångsläget för honom inte varit så dåligt, så då får jag säga Sebastian Journey, säger Andreas Lövdal.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

9 Sebastian Journey (V86–4)

24 januari 2018 14:35

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.