De har blivit ensamma på V75 – det hände sen

148

1 av 3 | Foto: Kanal 75

Mannen i 70-årsåldern blev ensam på V75, men valde att vara anonym för att barnen blivit hotade

TRAV17 oktober 2017 18:24

På lördag kan en ensam vinnare ta hem 40 miljoner kronor på V75 – och bli en i raden av vinnare som blivit mångmiljonärer på spelformen.

Men hur har det gått för de som blivit ensamma på V75?
Trav365 listar några av vinsterna.

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Örebro.

Det är jackpott på spelformen, som omsätter mellan 80 och 100 miljoner kronor varje lördag, och en ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner kronor.

Sedan V75 ersatte V65 på lördagar 1993 så har mängder med svenskar blivit miljonärer på spelformen, och en del har till och med lyckats bli ensamma på spelformen – och blivit rikligt belönade.

Bakom varje jättevinst på V75 döljer det sig historier, där den ena inte är den andra lik. Trav365 berättar om de två som fått mest uppmärksamhet.

Barnen hotades efter vinsten

Den mest tragiska historien handlar om den välkände spelprofilen Anders ”Dajmen” Jonasson. Det var i augusti 2009 som ”Dajmen” blev ensam med alla rätt på V75 och vann över 20 miljoner kronor, för att sedan hastigt avlida i sitt hem bara 15 timmar efteråt.

– Man kan väl säga att han tog travtipparjournalistiken till en annan nivå, det var han som snappade upp allting. Det vi alla sitter och kämpar med i dag, det var det Anders som hittade på, har TV4-experten Micke Nybrink tidigare berättat.

En annan vinnarstory som sticker ut är den från mars i fjol, då vann en man i 70-årsåldern 20 miljoner kronor efter att han blivit ensam på V75. Trav365 gjorde en intervju med mannen, som valde att vara anonym. Anledningen till anonymiteten var för att storvinnarens barn blivit hotade efter vinsten.

– Det som hände gör att jag vill vara anonym. Du vet den här avundsjukan som finns, det är elaka blickar och avundsjuka när man vinner så här mycket pengar, de hotade till och med mina barn, berättade mannen för Trav365.

Investerade i travsporten

De fem största vinsterna på V75 som ligger på 67,3 miljoner kronor, 56,3 miljoner kronor, 47,3 miljoner kronor, 45,2 miljoner kronor, samt 43 miljoner kronor har också sina historier – om än åt det lite mer positivare hållet.

30-åringen bakom den största vinsten på V75 genom tiderna bjöd travkusken Tony Wallin med familj på lyxresa som tack, spelprofilen Chrille Eriksson som tagit hem den näst högsta vinsten valde att avslöja allting i TV4, och mannen bakom den tredje högsta V75-vinsten har fortsatt att jobba precis som vanligt, trots jättevinsten.

Bakom 45,2 miljonersvinsten döljer sig en kvinna som valde att investera en del av pengarna genom att köpa travhästar, och den femte högsta V75-vinsten, från december i fjol, togs av ett gäng grannar som satsat 100 kronor var.

17 oktober 2017 18:24

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFormstallet: ”Han ska med på kupongen”
Nästa artikel”Hon är inte sämre de andra i det loppet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.