”Hon är inte sämre de andra i det loppet”

47

1 av 2 | Foto: Kanal75

Dealwithakiss.

TRAV18 oktober 2017 15:06

Stoet Dealwithakiss köptes av handbollsstjärnan Johan Sjöstrand i avelssyfte – och tanken är att hon ska bli betäckt med superhingsten Ready Cash.

I kväll kan hästen storskrälla på V86.

– Kapacitet finns, säger Sjöstrand om Dealwithakiss som är spelade till två procent.

Stoet har tidigare varit hos far och son, Peter och Johan Untersteiner, tillika storträanre på Halmstadtravet. Nu står Dealwithakiss hos Axevalla-tränaren efter att handbollsstjärnan Johan Sjöstrand köpt henne.

– Vi har köpt henne för avel, det var därför vi köpte henne. Hon är syster till Your Highness och Executive Caviar, så det är väldigt intressant blod. Hon är faktiskt bokad till Ready Cash nästa år, så får vi väl se om vi kommer med där eller inte. Det vet vi inte än. säger Sjöstrand.

”Varit lite krångel”

Men hästen ska få göra några starter till innan hon börjar fullt ut med avelsbiten. I tävlingscomebacken blev hon tvåa från ett svårt utgångsläge.

– Hon får starta på nu, ett tag till. Det har varit lite krångel sedan vi köpte henne, så vi var nöjda med henne senast. 

–  Först behandlat henne, sen fick hon borrelia efter det. Så det har dragit ut på tiden lite, men hon tränade bra inför senaste starten och hon hade inte gått snabbare jobb innan så vi var väldigt nöjda med den insatsen och hon borde nog gå framåt rejält till den här starten normalt sett.

”Slagit Bugatti Brick tidigare i år”

”Den här starten” sker på Solvalla, inom V86-spelet, i kväll. Från spår 1 i V86-8 ska Orlandi Vici-dottern tampas med elva konkurrenter.

– Nu är det inte optimalt med spår 1 för henne då hon är lite spänd bakom bilen. Kan inte öppna någon, så det är risk för fjärde invändigt, men jag vet inte – hon är inte sämre än många andra. Hon har slagit Bugatti Brick, och hon hade nog varit högt tippad i ett sånt här lopp, från dödens tidigare i år, så kapacitet finns, men det krävs mycket klaff i dag. 

18 oktober 2017 15:06

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelDe har blivit ensamma på V75 – det hände sen
Nästa artikel”När man får så mycket tillbaka blir det känslor”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.