Debut i Guld för On Hold

19

on hold guldlopp

Foto av LARS JAKOBSSON

Värmlänningen Berne Gustafsson, till vardags VD på Karlstad Redskap, bedriver en stor verksamhet för att vara amatör. 20 hästar har han på träningslistan, där merparten är unghästar. Det är också anledningen till att man inte sett så mycket av hans hästar under året.
– Vi har haft ett generationsskifte i stallet under 2015. Många av starthästarna börjar bli till åren och vi bygger underifrån. Sedan har det varit lite annat strul också.
Under juni och juli ströks en hel del hästar och man startade sällan, under två månader där det tävlas som flitigast.
– Vi fick en del infektioner i stallet under sommaren och det var givetvis en missräkning. Det har fått ta tid och nu ser allting bra ut igen sedan några månader tillbaka.
En häst som inte synts till överhuvudtaget i år är Wellino Avenue, en fyraåring som inledde karriären med tre raka segrar i imponerande stil.
– Hästen drabbades tyvärr av gaffelbandsskada och vi lät hästen ta den tid han behövde. Nu är han på gång igen och vi siktar på start till våren. Det är en fantastisk häst, det kan jag lova dig. Den förväntar jag mig stora dåd av framöver.
Under tiden som Berne Gustafsson och resterande delen av stallet väntar in Wellino Avenue är det tvåfaldige miljonären On Hold som får glädja på tävlingsbanan, men inte heller där har det varit fläckfritt under säsongen.
– Hästen sträckte sig i ett ledband i höstas, därav att han var borta i närmare tre månader. Tanken var att tävla på, men då kom avbrottet. Sedan har vi ändrat träningsupplägg också. Han blir ändå nio år vid årsskiftet och det gäller att hålla honom pigg och glad. Därför har vi börjat träna oftare, men i lugnare farter. Det verkar ha gjort honom gott, åtminstone om man ser till senaste insatsen.
Senast vann hästen helt överlägset – över kort distans – något On Hold inte har förknippats med tidigare i alla fall.
– Det var givetvis ett frågetecken för oss också, men hästen såg verkligen ut att trivas. Han var bland annat jämnsides med en sådan som Democrat från start och jag kan inte direkt påstå att jag trott att On Hold varit någon snabbstartare. Där bevisade han väl ändå motsatsen.
En månad har det gått sedan den insatsen, men några fel på hästen har det inte varit.
– Magnus (Jakobsson reds anm.) har varit på semester och vi har helt enkelt väntat in honom. Siktet togs tidigt mot Åby och det här starttillfället och nu är vi här.
Innerspår bakom bilen i gulddebuten. Hade det inte varit för senaste starten hade många tvivlat på om hästen överhuvudtaget skulle kunna komma in i loppet.
– Jag tycker väl fortfarande inte att innerspåret är idealiskt, men det är i alla fall bättre än åttonde. Vi får försöka hitta en bra position och jag tror han kommer hävda sig bra i guld framöver. Det krävs en del tur under vägen, men det finns massvis av möjligheter på Åbytravet och visst måste vi vara lite optimistiska. Däremot förstår jag så mycket som att det blir tufft, inget snack om den saken, avslutar Gustafsson.
På lördag är det dubbel jackpot på V75. En ensam vinnare kan ta hem 55 miljoner kronor. Frågan är om On Hold är svaret på spelgåtan?

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.