Han slarvade bort Guldklockan förra året

42

guldklockan

Oskar Kylin-Blom med sin nyvunna guldklocka 2013. Foto av Jeannie Karlsson

1957 kördes Travrondens Guldklocka för första gången – loppet för lärlingarna som lyckats bäst på huvudstadsbanan under året.
23-årige Oskar Kylin-Blom vann loppet 2013. I fjol slutade han tvåa i grundserien men var inte med under finaldagen.
– Jag fick inte ens köra finalen i fjol eftersom jag var avstängd. Det är många duktiga lärlingar och nuvarande proffstränare som vunnit. Så Guldklockan är lite speciell, det är ett väldigt prestigefullt lopp att vinna. Det är den segern och min V75-seger i Halmstad samma år med Lady Lee som betytt mest för mig, säger Oskar.

Inga större chanser
Onsdag kväll samlas återigen de tolv mest framgångsrikaste lärlingarna för att göra upp om en guldklocka. Två försök och en final ska hinnas med innan V86-spelet drar igång.
Hästarna Oskar Kylin-Blom kör tillmäts inte så stora chanser på förhand.
– Jag kör 6 Great Society (lopp 2) åt Stig H Johansson. En väldigt fin travare men en som inte har vunnit så mycket lopp. 11 Digital Edition (lopp 1) är ingen av de bättre hästarna i Stefan Melanders stall och har dessutom ett dåligt läge. Men hästarna i finalen är väldigt jämna och har man tur och lyckas samla bra med poäng i försöken och får välja häst bland de fem-sex första – ja, då har man chans att vinna finalen i alla fall, säger han.

Börjat hos Djuse
Oskar Kylin-Blom har slutat hos Fredrik B Larsson och jobbade sin första arbetsdag för Mattias Djuse på måndagen.
Samme Djuse som vann Guldklockan så sent som 2012 och nu är proffs på Solvalla.
– Det är bra att byta ibland och se sig om lite. Det ska bli roligt att se andra träningsupplägg och hinna lära sig lite till innan jag ska bli egen tränare. Jag har ingen brådska med att bli proffs men jag ska gå första kursen till våren hade jag tänkt.

Deltagarna i Guldklockan 2015 är: Oskar J Andersson, Anders Fredriksson, Jeanette Holmskov, Ville Karhulahti, Oskar Kylin-Blom, Emilia Leo, Mattias Melander, Alexander Nilsson, Linnea Persson, Linda Sedström, Antti Veteläinen och Nicklas Westerholm.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.