Debut på Vincennes för Galactica

98

Debut på Vincennes för Galactica

På söndag är det dags för montéloppet Prix du Calvados på Vincennes för fyra- till elvaåriga hingstar och ston där de tre främsta i mål belönas med varsin direktplats till Prix de Cornulier, som avgörs söndagen den 24 januari. Med i fältet finns Galactica.

– Vi åkte i tisdags morse och är på plats i Paris hos Anders Lindqvist ute på Grosbois. Allt känns jätteroligt och vi är med om ett spännande äventyr, hälsar tränaren Malin Bergström.
Galactica, som vann Stochampionatet på Axevalla 2016, gjorde sin första start i monté den 23 december 2019 på Mantorp som utmynnade i en tredjeplats. Totalt har det blivit tolv starter under sadel, mestadels med Anna Erixon som ryttarinna, och det har blivit en makalös kometkarriär där den främsta meriten – hittills – givetvis är segern i monté-SM på Åby den 10 oktober förra året. En triumf som inbringade 250 000 kronor.
– Galactica började väl lite tveksamt i montén, men hon har utvecklats undan för undan och utstrålar verkligen harmoni för dagen, understryker Malin.

Debut på Vincennes
Det nioåriga stoet gör sin debut på Vincennes på söndag och allt verkar bra i träningsjobben inför hennes livs största lopp i karriären.
– Jag körde ett lättare jobb med henne idag och i morgon fredag ska vi gå en promenad. På lördag blir det ytterligare ett lätt jobb, berättar Malin.
Förhoppningarna inför söndagens lopp?
– Det är klart vi hoppas på en bra placering, men vi är samtidigt medvetna om att det är ett oerhört tufft lopp på en bana som hon aldrig tävlat på. Hon kan göra ett kanonlopp och ändå vara i det slagna fältet. Vi får se vad som händer, helt enkelt, slutar Malin Bergström.
Loppet har totalt lockat 13 ekipage och Prix du Calvados har en samlad prissumma på 130 000 euro.

Startlistan till Prix du Calvados
Freeman de Houelle – Eric Raffin
Galactica – Anna Erixon
Dynamite Marceaux – Christopher Corbineau
Fun Quick – Matthieu Abrivard
Flore de Janeiro – Florian Desmigneux
Jerry Mom – David Thomain
Daida de Vandel – Alexandre Abrivard
Looking Superb – Francois Lagadeuc
Etoile de Bruyere – Adrien Lamy
Valokaja Hindö – Jean Yann Ricart
Dexter Fromentro – Camille Levesque
Fado du Chene – Paul Philippe Ploquin
Carat Williams – Yoann Lebourgeois

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.