Delicious U.S. tränar på för fullt!

281

daniel-reden-solvalla

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2014.
Dagens stjärna: Delicious U.S.


Fakta:
Delicious U.S, sto, 5 år
Starter: 31
Segrar: 11
Intjänat: 2 266 572 kr
Rekord: 1.09,9
Hemmabana: Solvalla

Presentation: Flyfotad amerikanska som mäter 1.47 över manken och inledde karriären med två fina unghästsäsonger på andra sidan Atlanten som gav 1,7 miljoner kronor. Köptes till Sverige inför fjolårssäsongen och slog igenom med seger i Fyraåringseliten för ston under elitloppshelgen. Pausade över sommaren, men kom tillbaka med besked då hon dundrade runt Solvalla på svenska rekordet 1.09,9/1 640 meter i oktober.

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Väldigt bra. Hon har haft en fin vinter utan avbrott och tränar på för fullt för dagen, men bara i lugna tempon i sanden. Hon har inte växt något utan att fortfarande liten, däremot har hon lagt på sig lite mer muskler.

När startar hon nästa gång?

– Någon gång i april. Jag har inte börjat titta på lopp ännu, jag har ju ganska många hästar i den klassen så det är svårt att matcha ibland, men vi ska säkert hitta något lämpligt att börja i.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Man vet med alla ston att det kan vara tufft att växa in i högsta eliten, men för hennes del har jag väldigt höga mål, som jag gärna behåller för mig själv tills vidare. Vi får se om hon klarar att ta steget upp bland de äldre först. Men det är inte många fyraåriga ston som kutar 1.09,9 så självklart hoppas jag att hon kan springa lika fort i år. Det är en jäkla travare.

Robin Johansson

 

Föregående artikelLunch – Dubbeln Bergsåker 19/3 – 2014
Nästa artikelLunchdubbel Sundbyholm 20/3-2014