Delicious U.S. tillbaka i Sverige

20

image-8

Stjärnstoet Delicious U.S. är hemma i Sverige igen efter helgens bakslag i Paris.
– Hon ville andas Sverige-luft, skämtar tränaren Daniel Redén.

Det blev som bekant ingen start för Delicious U.S. i storloppet Prix du Bourbonnais på söndagen. Stoet som satt tre världsrekord under sommaren och hösten var lite tjock i benen under lördagsmorgonen.
– Det är karledsinflammation. Vi har haft mycket skit i stallet hemma med karleder på grund av det dåliga vädret. Sånt här kan komma när som helst och det var tur att det visade sig före loppet och inte efteråt. Det hade inte varit roligt om hon varit nedsatt av något litet på Vincennes och visats upp i ett sämre skick, säger Daniel Redén.
Därmed blev det heller ingen start i Prix d’Amerique den sista söndagen i januari. Daniel Redén valde direkt att blåsa av vinterns satsning med superstoet.
Delicious U.S. väntades hem till Furuby gård i Enköping under måndagseftermiddagen.
– Det var absolut ingen fara men jag chansar aldrig med mina hästar. Det troliga är väl att det inte blir någon start förrän framåt vårkanten igen. Först och främst ska vi se till att hon mår bra igen. Sedan tar vi det därifrån, säger Daniel Redén.

Call Me Keeper startar fredag
Stall Zet har hyrt in sig hos Björn Goop på träningsanläggningen Grosbois strax söder om Paris.
Call Me Keeper, som tog två segrar på Vincennes i januari och februari, är en av hästarna på filialen. På fredag är det meningen att den femårige hingsten ska vara med i loppet Prix d’Evrecy över 2 700 meter på Vincennes.
– Han känns jättefin i träningen där nere så det blir spännande!
Andra svensktränade hästar som finns med på den preliminära listan till fredagens lopp är Archangel Am, Ryan Kronos och Apollon de Kacy.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.