Winnermede igen på V86?

41

image-7

I den förra starten ordnade reklamhästen första segern på V75.
På onsdag siktar han på full pott i ett större fyraåringslopp i Solvalla V86 med Al’s Winnermede.
– Jag tycker att han är den häst som är mest uppåt i form i loppet, säger 23-årige Solvallatränaren Svante Ericsson.

Grand Prix l’UET – Europaderbyt är loppet som betytt extra mycket för Svante Ericsson. 2013 kvalade han in Satisfied la Marc till finalen av Europaderbyt tillsammans med Markus B Svedberg.
I år står han på egna ben och Al’s Winnermede är stjärnan i det färska proffsstallet.
– Jag har haft tur med två så fina hästar så tätt in på varandra. Det är mycket Satisfied la Marcs förtjänst att jag kom igång ordentligt och nu har det fortsatt med Al’s Winnermede som jag tror mycket på för framtiden, säger 23-årige Svante Ericsson.
Karriärens första V75-seger kom på Romme för ett par veckor sedan. Svante Ericsson brukar anlita Jorma Kontio i lite större lopp och Al’s Winnermedes seger i bronsdivisionen togs med gott om luft ner till de övriga.
Trots ett spår i det andra ledet satt Al’s Winnermede i ledning efter några hundra meter på Romme.
I onsdagens V86-6, Gunnar Nordins lopp med 100 000 kronor till vinnaren, har Svante Ericssons fyraåring lottats till ett innerspår bakom bilen. Jorma Kontio kör igen.
– Hästen är helt okomplicerad och farten har kommit på senare tid. Innan var han i princip bara stark. Nu är han faktiskt riktigt snabb, och så har han en speed till slut också. Jag vet inte om han kan ta ledningen, det är svårt att säga. Men det kan lösa sig på annat sätt också.

Behövde en pust
Al’s Winnermede vann sitt uttagningslopp till Europaderbyt på Solvalla men lyckades inte tjäna några pengar i finalen i Holland i mitten av oktober.
I uttagningsloppet till Breeders’ Crown någon vecka senare fick hästen vandra i dödspositionen utvändigt världsartisten Nuncio och gick i mål som sexa.
– Han fick ett tufft upplägg där ett tag när han var i Holland och starten på Solvalla ett par veckor efter det. Så han behövde få pusta ut. Han var inte i full form i V75 senast men kunde vinna ändå och var förstås riktigt, riktigt bra, säger en nöjd Svante Ericsson.
Han har utvecklat startsnabbhet i år och är ganska komplett som fyraåring. Spetschansen från innerspåret?
– Även om han blivit snabb är det svårt att säga något om det. Det finns en risk att han kommer att bli överrumplad av någon utifrån men skulle han komma till ledningen har han betydligt större chans att vinna än bakifrån. Därifrån viker han sällan ner sig.
Vad säger du om formen och motståndet på onsdag?
– Jag tycker väl att han är den häst som är mest uppåt i form i loppet. Många har tjänat mycket pengar… jag tycker att han har sina kvar att tjäna i stället. Det är bra med pengar på onsdag och det är det loppet och finalen i V75 på Solvalla 26 december som vi matchar emot den närmaste tiden. Han är riktigt bra den här och det är bara att hoppas att han fortsätter utvecklas, säger Svante Ericsson.

Fotnot: Svante Ericsson blev landets yngste travtränare då han 21 år gammal kvitterade ut proffslicens. Ericsson är född i mars 1992. Bergsåkers Martin P Djuse är född i augusti det året och blev yngsta proffset kort därefter. Sveriges yngsta proffs i travet i dag är Jesper Hedqvist, född 1994, tränare på Mantorptravet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.