Den femte hästen är bokad till Elitloppet 2019

196

Den femte hästen är bokad till Elitloppet

Den femte hästen är bokad till Elitloppet 2019.
Det handlar om stenhårda stoet Double Exposure.
– Jag hade inte tackat ja om jag inte vetat att hon har i Elitloppet att göra. Det blir riktigt kul det här, säger tränaren Daniel Redén som därmed har två hästar klara för årets stora travfest.

Hon tog hem stoeliten i stor stil under elitloppshelgen i fjol och har bara förlorat ett lopp sedan dess.
Sista söndagen i maj får Double Exposure mäta krafterna med yppersta världseliten för första gången.
– Det är en fantastisk häst. Jag funderade på att bjuda in henne redan i fjol, förklarade elitloppsgeneralen Anders Malmrot i en livesändning från Solvalla på tisdagseftermiddagen.
Double Exposure har matchats uteslutande mot ston sedan elitloppshelgen i fjol, med ett undantag: Jubileumspokalen på Solvalla då hon åkte på sin förlust som fyra bakom Makethemark.
Daniel Redén låter emellertid övertygad om att sexåringen är redo för världens tuffaste sprinterlopp.
– Det känns fantastiskt bra att få en inbjudan. En märr i form i den här klassen går väldigt, väldigt långt. Många hingstar kommer att få ge vika. Jag hade Delicious som jag tyvärr inte kunde preparera som jag ville för Elitloppet på grund av hennes sjukdomsbild. Med Double Exposure kan jag vässa hårdare. Nu när inbjudningen kom så tidigt kan jag dessutom matcha som jag vill och komma med en häst i absolut toppform, kommenterade Redén som sedan tidigare har sin superstjärna Propulsion klar för Elitloppet.
– Jag vill inte jämföra mina hästar. Men Double Exposure har en väldigt bra egenskap i det att hon vet precis var mållinjen är belägen. Tittar man på öronspelet så får hon mer slickade öron ju närmare mål hon kommer, fortsatte Redén, som inte gjort klart vem som ska sitta bakom Double Exposure sista söndagen i maj.
Hästens ordinarie kusk Örjan Kihlström är bokad på Propulsion.
– Jag har tänkt mycket på det, men vill inte säga något ännu. Det snurrar i huvudet och jag måste få fundera lite extra på det.

Samma bakgrund som Propulsion
Double Exposure tävlade framgångsrikt i USA som tvååring, där hon likt Propulsion tränades av Tony P Alagna, och köptes till Sverige efter en mindre lyckad säsong som treåring.
Problem med hjärtat gjorde att hästen var borta från tävlingsbanan i nästan ett år inför debuten i nya hemlandet.
Hon har segrat i nio av tolv starter sedan 2018 och ståtar med 4 629 334 kronor på vinstkontot.
Sedan tidigare är svenske Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express samt franska duon Dijon och Aubrion du Gers klara för Elitloppet på Solvalla 26 maj.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.