Derbyfeber inför EXTRA V75 Jägersro 26 augusti 2014

296

image-1

Mantorptränaren Jan Hellstedt står inför sitt livs chans att vinna klassikern
Svenskt Travderby.
Han är laddad inför tisdagen då uttagningsloppen körs under en kväll med Extra V75 på Jägersro.
– Jag tycker att jag har en av de fem bästa hästarna i kullen, säger Hellstedt om sin Ivar Sånna.

Svenskt Travderby.
Bara namnet får det att ila till i magen på kännarna.
Hela V75-kupongen på tisdag stavas d e r b y. Sex lopp i den extrainsatta omgången är uttagningar till Svensk Travderby med final söndagen 7 september på Jägersro.
Jan Hellstedt har haft hästar med förr i derbyfinaler. Poison Composite var med 2007 och Derby Clipper 2008 utan att nå några framskjutna placeringar.
– Det var två fina hästar men med Ivar Sånna är det trots allt lite annat. Han är talangen och en häst jag kunnat träna på ett bättre sätt än mina tidigare hästar och han är därför mera förberedd, säger travtränaren från Gränna.
Ivar Sånna har styrkan och farten. Avslutningar i trakterna av 1.11 är vanliga för hästen som kamperat bra ihop med Thomas Uhrberg och två starter har slutat med lika många segrar på slutet.
Ivar Sånna fick ett lite olyckligt spår i den bakre volten i V75-5 på tisdag. De två främst placerade hästarna i varje uttagningslopp går vidare till finalen.
Hur kusken ska lägga upp taktiken?
– Thomas vet vad han har att åka med och jag har helt övertygad om att han kommer att ta vara på chanserna så gott det går. Hur han gör för att komma till final bryr jag mig inte om – bara han kommer dit!

En grovarbetare
Hästen är en liten grovarbetare. Ivar Sånna har visat att han tål tuffa upplägg och har imponerat i segrarna han tagit på slutet.
Skulle tempot bli lågt är chansen därför stor att Thomas Uhrberg drar i högertömmen och ställer på i spåren tidigt i loppet.
– Det kan vara lite ojämna fält i såna här uttagningar och den som kommer till ledningen kan få vara i fred lite för mycket. Skulle det hända är vi tvungna att göra jobbet själva. Värre än så är det inte. Senast gick han 1.09,5 sista 1 000 ute i spåren. Har man de farterna i kroppen borde man inte vara avsågad.
Du verkar mycket nöjd med lille Ivar?
– Jag tror på min häst. Tidigare har vi haft hästar som vi varit glada över att ha med i derbyt. Med den här känns det som att vi har en som duger i finalen och att vi är med och kör om det. Jag tycker att jag har en av de fem bästa hästarna i kullen i alla fall, så det är klart att vi ska tro på en vettig chans.
Några konstigheter inför tisdagen?
– Så här långt har i alla fall allt flutit på perfekt, vi får hoppas att det inte händer nåt den här sista veckan bara. Ser man på träningen så ska han också vara ännu lite vassare på tisdag. Vi provade jänkarvagn senast och det blir det nu också eftersom testet föll väl ut. Han får gå barfota bak som vanligt.
Vad säger du till de som ska spela V75?
– Vad spelarna ska spika och tro på hit och dit måste de besluta om själva. Men min häst måste vara med på bongen i alla fall. Han är bra, slutar Jan Hellstedt.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Jägersro 26 augusti 2014
Nästa artikelLudde inför EXTRA V75 26 augusti 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.