Ludde inför EXTRA V75 26 augusti 2014

294

image

Derbykval och extra V75 är i fokus på Jägersro under tisdagskvällen.
Lutfi Kolgjinis stora derbyhopp är Archangel Am som är omgångens största favorit.
– Ingen annan har någon som är bättre, säger Ludde.

En av travårets mest spännande och intressanta tävlingsdagar är här, uttagningsloppen till Svenskt Travderby och till Derbystoet.
Lutfi Kolgjini vann Svenskt Travderby i fjol med Mosaique Face som han körde själv. Han har ytterligare en derbyseger som tränare när Joke Face vann 2010 med Erik Adielsson i sulkyn.
I år heter Jägersrotränarens främsta vapen Archangel Am. Fyraåringen har vunnit åtta lopp på 15 starter och imponerat stort vid segrarna. Framförallt senast i Eskilstuna där han besegrade delar av fyraåringseliten efter en tung resa utvändigt om ledaren.
– Han har jobbat kanonbra efter det. Har gått sina sandjobb och känns snuskigt fin, säger Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande från Jägersro.
Archangel Am har visat kolossal styrka och inställning. Lutfi Kolgjini räds inte att köra offensivt med sin pansarvagn vilket lär bli fallet då han har spår tolv.
– Jag kör framåt efter en bit.
Och om du får svar?
– Tja, låt dom svara. Det bekymrar inte mig i alla fall.
Ludde är heller inte känd för att vara blygsam. På frågan om han har Sveriges bästa fyraåring svarar han:
– Ingen annan har någon som är bättre.

Väntar med skoryck – till finalen
Archangel Am lättades en aning i balansen i senaste starten i Eskilstuna. Då gick han med lätta aluminiumskor och det blir samma balans i derbykvalet, V75-6.
– Vi får vänta med att rycka skorna. Kanske i finalen, säger Ludde i ett pressmeddelande innan han tar om och säger:
– I en eventuell final.

Skickade ner fel häst
Det finns även en liten historia om hur Archangel Am hamnade hos Lutfi Kolgjini. Ludde ville köpa avkomman till Going Kronos och No More Time – osedd – och ringde till uppfödarna AM Bloodstock i Halmstad. Efter att priset förhandlats fram skickades hästen ner till Vomb och släpptes i en hage. Men när Ludde tittade på hästen tyckte han inte att det var något att ha och skickade tillbaka den igen. Två månader senare ringde Marcus Lindgren, AM Bloodstock, och berättade att de hade skickat ner fel häst till Kolgjini. Det var inte Archangel Am och vid den tidpunkten var hästen anmäld till Kriterieauktionen. Lutfi Kolgjini fick istället åka till Stockholm och ropa in honom.
– Det blev ett par hundratusen dyrare, men jag skulle helt enkelt ha hästen, säger Ludde.
Archangel Am är för övrigt anmäld till Premiechansningen och kan därmed vinna dubbla förstapriset om han går till derbyfinalen den 7 september.

”Nochebuena Face ska ni se upp med”
Lutfi Kolgjini har ytterligare tre hästar med i den extra V75-omgången på Jägersro. Han kommenterar dem på följande sätt i ett pressmeddelande.
– Dante Boko (V75–1) är missgynnad av att starta bakom hästar, han brukar släppa bettet och gör inte sitt bästa. Annars fick han en rejäl genomkörare senast så formen finns nog där.
– Nochebuena Face (V75–2) ska ni se upp med. Det handlar egentligen om en riktigt bra häst. Gick ruskigt bra efter galopp senast. Jobbar riktigt, riktigt bra och det blir barfota runt om. Bara normalsnabb, men jag ska peppa upp honom och försöka hålla ledningen.
– Antonio America (V75–5) gjorde ett bra lopp senast, men han möter nog några som är för bra.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDerbyfeber inför EXTRA V75 Jägersro 26 augusti 2014
Nästa artikelExtra V75-tips Jägersro 26 augusti

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.