Derbyhelgen är här!

24

dd-tips dd-blogg

Södra Sveriges största travhelg har inletts idag. Jägersro körde V65 idag och imorgon fortsätter det med en V75 och går i mål på söndag med en Extra V75 då finalerna i Svenskt Travderby och Derbystoet ska köras. På söndag tänker jag lifta med en hästbuss ner till Jägers för att bevittna det live och jag får ju nästan skämmas lite men det blir faktiskt mitt första besök på Jägersro 🙂

Vi börjar med att ta en titt på morgondagens V75. Söndagens tävlingar har jag tänkt att avhandla i ett inlägg som dyker upp under morgondagen. Håll utkik under eftermiddagen!
Jag tror man kan inleda och avsluta V7 med spik men dessvärre blir det väl ganska avgörande för var utdelningen hamnar. Vinner mina (och många andras) spikar 1 Lover Face i V75-1 och 4 Mister JP så bör det inte bli någon gigantisk utdelning. Men jag tror mycket på dom och tror det är två vettiga spikar att luta sig mot. Om man nu kan kalla det vettigt att spika en treåring med endast ett lopp i kroppen efter långt uppehåll 😉 Men han var bra i årsdebuten och bör rimligtvis vara ännu bättre här.
Några drag ska vi ju vaska fram för att få lite slantar med oss åtminstone. Jag tänker dra till med en chansspik i V75-6 och därmed blir det en rak DD. 5 Rosso Pomodoro gjorde det bra näst senast efter ett litet uppehåll. Senast var det enligt tränare Burman banan som ställde till det för honom. Nu är det Takter i jollen och Rosso Pomodoro är en fartfylld kuse som i nuläget är väldigt lite streckad. Våga för att vinna måste man!
I V75-2 tänker jag måla på så långt det går, gärna med alla. Lägsta klassen, här kan det skrälla rejält. Jag vill varna för 3 Rambo Razz som gör resan från ”öyn” för att tävla utanför Skrubbs för första gången. Henrik Hoffman låter lite småuppåt och i ett öppet lopp kan han överraska. Möjligtvis att man kunde önskat ett annat kuskaval…
V75-3 är gulddivisionen och det ska bli spännande att se femåringarna 4 Rod Stewart och 6 Tumble Dust mot äldre och rutinerade ”ovalrävar”. 1 Arazi Boko leder nog loppet länge men jag är helt klart inne på att Rod Stewart och Tumble Dust är med där framme och ger honom en rejäl match.
V75-4 är ett lärlingslopp och här kan det löna sig att måla på lite. 3 Si See Sea håller fortsatt fin form och är rask från start. Senaste starten är bara att glömma. Paula Pettersson som sitter i sulkyn är i bra kuskform och som 3% i nuläget så är Si See Sea mycket intressant! Garderar med i första hand 1 Sassafras, 5 Daisy Boko, 13 Loke Chibabba och 9 Sheer Blis. Varnar lite för 10 Pledge Allegiance och 14 Stelina.
V75-5 stänger jag med tre streck: 2 Balero Mearas, 8 Apollonia och 10 Maxmillian Trotter. Apollonia är min förstahäst nu med Veijo i sulkyn, inne på att ekipaget maler ner övriga. Men med rätt lopp och högt tempo där framme så tror jag Maxmillian Trotter blir giftig med Untersteiner Jr.

Min raka DD: 5 Rosso Pomodoro – 4 Mister JP

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.