Det är det här vi har laddat för, säger Jim Oscarsson

117

Det är det här vi har laddat för, säger Jim Oscarsson

I fjol tog hon hem E3-finalen i överlägsen stil.
På lördag ska Violet Bi försöka lägga ytterligare en storloppstitel till meritlistan.
– Det vore ruggigt stort att vinna och det är det här vi har laddat för, säger Jim Oscarsson inför Stosprintern på Halmstadtravet.

Efter tre månaders tävlingsuppehåll var Violet Bi (V75-6) tillbaka på tävlingsovalen i slutet av juni. Och det i strålande skick. Med sin tränare i sulkyn spårade fyraåringen runt om i ett försök till Stosprintern. Första halvvarvet klockades till kilometertiden 1.08,8 och segertiden skrevs till 1.12,1.
– Jag är jäkligt nöjd med henne och hon gjorde ett fint lopp senast. Hon är nog tillbaka i gammalt slag. Hon har varit lite off, lite upp och ner i humöret hela våren så vi har tagit det försiktigt med henne och inte haft bråttom, berättar Jim Oscarsson och fortsätter:
– Det var inte meningen att köra i ledningen men hon kändes fin i provstarterna och då tänkte jag att nu kör vi. Jag visste att hon var i ordning men det var överraskande att hon var så pass fin.
Violet Bi har på sina 15 starter sprungit in närmare en och en halv miljoner kronor och tagit sex segrar. Den största triumfen kom för ett år sedan när hon vann E3-finalen på Bergsåker.

”Har alla möjligheter”
Vamp Kronos, Vanquish Kronos eller Dibaba. Istället blev det en uppvisning av Violet Bi i fjolårets E3-final för ston. På lördag är det dags för Stosprintern på Halmstadtravet och Violet Bi ställs åter mot Jerry Riordans duo, Vamp Kronos och Vanquish Kronos. Frågan är om hon kan fälla dem ännu en gång och bärga en ny storseger åt sin tränare?
– Personligen tror jag det. Jag tycker att jag har bästa hästen, i alla fall den snabbaste. Hon bör vara rankad bland de tre i det där gänget, svarar Jim Oscarsson som samtidigt har respekt för motståndet.
– Det är ett jämnt lopp så det är dagsformen som avgör det. Alla hästar som kommit till final är bra. Det blir kanske svårt att vinna men hon känns så fin och jag är optimist. Om de andra får ett sämre lopp än henne då slår de inte av henne.
Om det blir spets denna gång också återstår att se.
– Det beror på löpningsförloppet. Hon är säker och bra i ledningen men jävligt vass på speed också. Man kan välja rätt så bra med henne utan att vara orolig. Jag har alla möjligheter och det spelar ingen roll hur det blir kört för hennes del.

Lika perfekta
Jim Oscarsson har ytterligare två hästar till start inom V75, Mr Perfection (V75-5) och Mr Perfect (V75-7). Båda hästarna kommer köras av sonen Kevin Oscarsson och båda har lottats sjundespår.
– De är rätt så likvärdiga men de har dåliga spår och båda har varit borta ett tag. De har tränat rätt mycket ihop. Mr Perfection känns fin och det är samma sak med Mr Perfect. Han blev sliten efter Umeå och fick vila en hel månad och sedan har vi tränat på igen. Det blev sämre för honom med spåret med tanke på distansen 1 600 meter. De har tränat på mycket så jag är inte överraskad om de gör ett bra lopp men med tanke på spår får jag ligga väldigt lågt. Båda går nog med skor, kanske att Mr Perfect kommer gå barfota fram, säger Jim Oscarsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJohan Untersteiner är het inför lördagens V75-tävlingar
Nästa artikelFem tippar V75 till Årjäng 14 juli 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.