Johan Untersteiner är het inför lördagens V75-tävlingar

88

Johan Untersteiner är het inför lördagens V75-tävlingar

Johan Untersteiner är het inför lördagens V75-tävlingar på hemmaplan.
Han tränar omgångens största favorit Day Or Night In men varnar även för en outsider.
– Jag ska göra ett rejält försök och hästen är redo för en 1.10-tid, säger Untersteiner.

Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Under midsommarhelgen vann Day Or Night In Gulddivisionen i Kalmar och nu är han storfavorit till att göra samma sak.
– Day Or Night In (V75-3) är en väldigt bra häst som har ett väldigt bra läge. Jag behöver kanske inte vara superstressad från början för jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och kommer att köra därefter. Enklaste är att köra till ledningen och få bestämma. Det är min bästa chans, säger Johan Untersteiner.

”Har kanonform – fast senast”
Halmstadtränaren har flera hästar till start inom V75 och vurmar speciellt för en av dem. Så här kommenterar han dem.
– Dizzy River (V75-5) har kanonform och satt fast senast med krafter kvar. Men nu möter han tuffa motståndare och kan han ta en plats är jag jättenöjd.
– Cuba Libre Ice (V75-5) är formen ett frågetecken på. Han slog bland annat Enterprise i årsdebuten men blev sedan sjuk i kungapokalskvalen. Senast var han bara dålig tycker jag och han är åtgärdad och har fått en träningsperiod. Han känns förbättrad och hästen är bra för klassen så jag hoppas på en bra prestation. Men från det här läget och med tveksam form blir det ett avvaktande lopp.

”Ska se om det håller hela vägen”
– Broadway Appolo (V75-7)
 var väldigt fin när jag körde ett tuffare jobb med honom i måndags och är klart på gång. Jag har respekt för bland annat Stenströmers häst som är väldigt bra, men min häst brukar ha en bra period på sommaren. Han har ett bra utgångsläge och 1600 meter och kommer jag till ledningen ska jag köra där. Hästen var bra på Mantorp också men är vassare över 1600 meter och jag är lite uppåt och ska göra ett rejält försök och se om det håller hela vägen. Han är redo för en 1.10-tid, säger Johan Untersteiner.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.