Det är jackpot i onsdagens V86-omgång

162

För en vecka sedan slog han till med tidernas skräll på V86.
På onsdag är Erik Svensson tillbaka med 100-oddsaren Candy Hornline och kan göra om bravaden.
– Det här är inget bullshit, men efter loppet på Romme näst senast sa jag till alla att lira, säger han.

Det är jackpot i onsdagens V86-omgång som delas mellan Bergsåker och Solvalla. En ensam vinnare beräknas kunna ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. Förra veckan var det ingen som lyckades pricka in alla vinnarna. Den främsta anledningen till det var Candy Hornline och Erik Svensson. Det sjuåriga stoet slog till med den största skrällen i V86:s historia och gav 102 gånger i vinnarodds. Hästen var streckad på noll procent av insatsfördelningen och megasmällen var en chock för många spelare. Men inte för tränaren Erik ”Busen” Svensson.
– Det låter som en jäkla klyscha men jag är inte helt överraskad av prestationen. Titta på löpet som hon gjorde på Romme näst senast. Jag körde 1.11 sista sjuhundra metrarna med henne och den som vann var Castleman som även vann V75 i lördags. Hon var jättebra och jag sa till alla jag träffade att det är bara att spela i nästa start, säger Erik Svensson.
– Hon har varit skitbra jättemånga gånger och senast stämde det äntligen för henne. Hon var naturligtvis gynnad av att banan var som den var. Hästen springer lika fort om det är gyttjebrottning som när det är lätt bana.

”Har aldrig varit ute på internet”
Undertecknad får tag i Erik Svensson efter femte försöket under måndagseftermiddagen. Solvalla-tränaren är inte känd för att svara i telefon om han inte känner igen numret.
– Nej, jag är rädd för telefonen och svarar inte på okända nummer. Jävlar också att jag svarade nu, ha, ha. Men jag tänkte att vem fan är det som ringer hela tiden. Telefon och sociala medier är inget för mig.

Precis som Veijo Heiskanen är Erik Svensson ingen flitig användare av internet. Faktiskt inte alls.
– Jag har aldrig någonsin varit ute på internet och aldrig skickat ett mejl. Jag har heller aldrig ens skickat ett enda sms. Det är ingen merit men jag behöver det inte. Min fru sköter allt sådant med anmälningar och annat. Där är vi lika jag och Veijo. Jag är en gammal man och har fullt upp med hästarna.
– Veijo träffade jag för övrigt första gången i Mikkeli när jag var sjutton år och han är ett år yngre än mig. Vi raggade på samma tjej, en mörk skönhet, men Veijo sa att det var hans brud och han fick henne.

Har satt flera 100-oddsare – ”Fan att man inte får spela”

Tillbaka till Candy Hornline. Vad säger du om att hon gav över 100 gånger pengarna senast?
– Jag säger att det är ju fan att man inte får spela. Hon satt sist femhundra kvar och vann skitlätt och hade 76 i puls efteråt.
Hur många 100-oddsare har du vunnit med genom åren?
– Det är faktiskt tre, fyra stycken. Så här på rak arm kommer jag på Imfine och även Legend Victory när han vann uttagningsloppet till Norrlands Grand Prix i Bollnäs. Sedan är det någon mer också.
Så du är spelarnas vän med andra ord?
– Eller ovän, ha, ha.

”Skitig bana och överpace – då kan det gå igen”

Vad säger du om Candy Hornlines uppgift på onsdag i V86-6 med spår sju?
– Hon står perfekt inne på pengarna, och det var därför jag anmälde. Tyvärr är hon lite för dålig från början och kan inte utnyttja springspåret. Det är några kuskar som har försökt att köra från start tidigare men då har hon galopperat. Så jag är lite rädd för att hamna på vingel och jag tar det lugnt för jag tänker inte köra galopp.
– Jag hoppas att hon ramlar ner i tredje eller fjärde par utvändigt och att tempot blir högt, gärna 1.13 första varvet. Det bästa vore också att det blev skitig bana igen. Då kan det gå, säger Erik Svensson.
Och tillägger:
– Men om det blev en lätt seger senast blir det nog svårare den här gången, även om hon inte möter några värstingar. Jag vill se att hon gör ett bra lopp igen innan jag vågar hoppas alltför mycket på henne. Men hon kändes i alla fall jättefin i ett jobb i går söndag. Det blir inga ändringar.

Du har ytterligare två hästar till start inom V86. Chanserna där?
– Boomer (V86-2)
är helt chanslös från åttondespåret. Han vann senast men det var mot helt andra hästar och andra förutsättningar. Nu får man hoppas på att han kommer ner och kan få en peng.
– Son Of Triton (V86-4) blev bryskt nedtryckt senast. Han har fyra raka nollor i programraden men har faktiskt kanonform. Hästen är mycket bättre än raden. Jag hoppas att han får ett bra lopp och sedan får spelarna bedöma chansen. Men det ser väl inte ut som någon het chans.

”Har haft min storhetstid – den tiden är förbi”

Hur ser verksamheten ut för dig annars med 16 hästar i träning?
– Det är status quo. Jag har haft min storhetstid med över 100 hästar i träning. Men den tiden är förbi. Jag fick ju min hjärnblödning i samband med vevan men nu mår jag oförskämt bra för att tidigare ha varit en grönsak. Jag har slutat parta om man säger så och koncentrerar mig på att jobba för jag blir ju trött. Det är jobba och sova som gäller, säger Erik Svensson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelExpertens tips: ”Tar sin största seger”
Nästa artikelFyraårige Weekend Fun slipar formen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.