Fyraårige Weekend Fun slipar formen

146

Fyraårige Weekend Fun slipar formen

Weekend Fun hemma på gården med tränaren Daniel Wikberg och skötaren Jimmy Dillner. Foto: Hans Andersson

Fyraårige Weekend Fun slipar formen på Storsjöns is.
Talangen från Östersund har en för motståndet mycket jobbig spurt och jagar femte raka segern i klass II-finalen på lördag.
– Även om det ser tuffare ut på lördag måste vi tro på chans den här gången också, säger tränaren Daniel Wikberg, som planerat in lite lättare jogging på isen i veckan.

I fjol blev det sex segrar för Weekend Fun som rivstartat 2018 med två lika lätta som imponerande segrar i V75 och V86.
Den fyraårige valacken är ingenting annat än en stor talang och förväntningarna är höga inför starten i V75-finalerna på Solvalla.
Östersundstränaren Daniel Wikberg bor vackert till i byn Hackås, några mil söder om centralorten.
– Ja, det är fint här. Gården är högt belägen vid Storsjön. Det kan blåsa lite kallt men utsikten är fin och vi har bra att träna på. Det blir en del tränat på isen men vi har kört mycket backe på slutet också. Vi har en långbacke på nästan två kilometer som ”tar” väldigt bra, säger han.
Weekend Fun är en av hästarna på gården som gnuggats i både backe och ute på Storsjön. Från gården har man några hundra meter ut till slingan på isen och på onsdag blir det ett lättare ispass igen för stjärnan i det 20 hästar stora stallet i Hackås.
Weekend Fun köptes för 35 000 kronor på Kriterieauktionen i Stockholm 2015. Ett verkligt fynd av makarna Rolf Eriksson och Gunilla Olsén Eriksson från Östersund.
I helgen åker ägarna till Stockholm för att se sin häst tävla om en kvarts miljon kronor i förstapris i finalen för den lägsta klassen (V75-4).
– Rolf och Gunilla kallar sig Stall Släggan och är mycket travintresserade. Det är väldigt kul att det går så bra. Weekend Fun är i alla fall den bästa häst jag tränat och får han bara vara hel och fräsch tycker jag att han ska kunna gå långt, säger Östersundstränaren.

Hukade framför tv:n
I V86 på Bergsåker senast tog hästen fjärde raka segern och imponerade än en gång, Rikard N Skoglund som kört i åtta av hästens 16 starter var imponerad efter segern där Weekend Fun kastades loss i fjärdespår på den sista bortre långsidan från fjärdeparet utvändigt och hade rundat fältet redan i ingången till kurvan.
Hästens skötare Jimmy Dillner tog hand om starten på Bergsåker. Daniel Wikberg var hemma och jobbade och hukade förmodligen framför tv-utsändningen när kusken sa att Weekend Fun var Östersundstravets nye Sanity. Malin Löfgrens elitloppsdeltagare som sprang in 10,2 miljoner.
– Visst hade det varit tacksamt om han är det!, säger tränaren och skrattar. Men jag är en sån som tar ett lopp i taget –  jag vet hur nära det är mellan fiasko och succé. Helt klart är han någonting extra i alla fall. Hästen har en otrolig inställning och har det där lugnet som gör att han inte lägger energi  på någonting annat än det han ska.

Huvan extraväxeln
Huvan på hästens öron har varit hela skillnaden i starterna på slutet. Kusken Rikard N Skoglund har dragit extraväxeln på den sista bortre långsidan.
Effekten har fått löpningsreferenterna och experterna i rutan att ta till de höga tonerna.
– Han reagerar väldigt bra på huvan när man rycker den. Han gör inte mer än han ska och är väldigt förståndig och intelligent, hästen. Löphuvudet är helt enormt.
– Aktionsmässigt kanske han inte är helt perfekt men han har ett himla driv och det är löpskallen som han kommer fram på så bra. Han har mycket lätt för sig och har en extremt låg puls.
Vad säger du om chansen i V75-4 på lördag i en omgång där en ensam vinnare kan bli 47 miljoner kronor rikare?
– Det är ett väldigt bra spår för en gångs skull. Han har haft spår elva och spår tio och tolv och så där. Så det känns lite roligare nu när han har spår fyra bakom bilen. Det är ett väldigt hårt motstånd i och med att det är final och jag har väldigt respekt för 6 Divine. Som det känns är den farligast emot. Men det är klart att vi måste tro på chans. Vi åker tidigt lördag morgon.
Hästen har tagit sina två större segrar på slutet med brodd i skorna. Det verkar bita bra på vinterns lite hårdare banor?
– Han går mycket bra på brodd så skulle det komma snö eller vara kallt med hård bara på Solvalla gynnar det honom. Han trivs nästan bäst på brodd tycker jag. Eller i varje fall behöver han maximalt grepp. Det kan han få i sommar också. Han är inte lika gynnad som många andra hästar är av barfotakörning.
Körs hästen bakifrån igen eller har ni andra planer?
– Jag vet inte var han hamnar efter start. Han är inte blixtsnabb ut, bara hyfsat och jag vet inte hur snabba de andra är. Han är väldigt bekväm men så fort det kommer någon på sidan brukar han svara och därför tror jag att han skulle försvara sig bra även i spets.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDet är jackpot i onsdagens V86-omgång
Nästa artikelSouthwind Feji – landets segerrikaste häst

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.