Det avgör Kihlströms val i Elitloppsfinalen

124

Örjan Kihlström, 55, kör de två stora svenskhoppen i Elitloppet på söndag – Nuncio och Delicious.

Efter försöken bestämmer han sig vem av de två han kör i finalen – om bägge kvalar in.

– Det som avgör mitt val är hur de känns i sina respektive försök på söndag, säger han till Trav365.

55-årige kuskstjärnan Örjan Kihlström har vunnit Elitloppet tre gånger.

Han har vunnit de två senaste åren.

På söndag kan han vinna Elitloppet för fjärde gången, och för tredje året i följd.

Han är kusk bakom de två stora svenskhoppen Delicious och Nuncio. Och den ständiga och återkommande frågan är: vem av dessa två superstjärnor väljer Kihlström att köra i finalen av Elitloppet om bägge kvalar in?

Det, och lite till, berättar Örjan Kihlström om för Trav365.

”Som en vanlig travdag”

Elitloppshelgen och Elitloppet är det största som finns inom trav-Sverige, det är Sveriges största travhelg och travlopp. Men, för Örjan Kihlström som kör cirka 1 500 travlopp per år och som har vunnit ”allt” som går att vinna som travkusk, är den här helgen inget som får honom att ändra på de vanliga rutinerna.

– För mig är det som en vanlig travdag, jag försöker sova, äta och dricka bra så man är i form, men det gör jag inför vanliga travdagar också. Jag försöker sova 7-8 timmar per natt och det blir samma i helgen, och jag är också alltid noga med vad jag stoppar i mig, både gällande mat och dryck, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Har du några speciella rutiner?

– Nej, inte särskilt, för mig är det som sagt som en vanlig travdag. Det enda är att jag som sagt är noga med att jag äter och dricker ordentligt så jag mår bra, men jag har inga direkta speciella rutiner.

Hänger med i uppsnacket

Så söndagen blir inte speciell för dig fram till tävlingsstart, trots det som väntar?

– Det blir lite annorlunda automatiskt, det är lite mer uppmärksamhet runt omkring och tävlingarna börjar också lite tidigare än vanligt, så det blir viss skillnad automatiskt. Annars är det ingenting speciellt som jag gör för att det ska bli annorlunda, det är omständigheterna som gör det.

Tänker du på Elitloppet någonting så här veckan innan, eller är det först på söndag du gör det?

– Det blir automatiskt så att tankarna trillar dit, man blir påmind om det också. Det blir automatiskt att det dyker upp tankar om det, rätt så ofta faktiskt.

Hänger du med något i uppsnacket i media?

– Ja, det gör jag, det har man gjort enda sedan man var liten, och jag tycker fortfarande det är roligt att läsa allt som skrivs och sägs inför söndag, sådant är kul även för mig.

Det avgörs Kihlströms val

2003 tog Örjan Kihlström sin första seger i Elitloppet med From Above, 2015 sin andra med Magic Tonight, och 2016 sin tredje med Nuncio. Vad talar för en fjärde Elitloppsseger på söndag?

– Att jag kör två väldigt bra hästar om de är på topp, framför allt det, men också att de bägge fick bra startspår i försöken också. Det är väl det.

Du har fått den här frågan många gånger, och lär också få den fler gånger innan söndag, men när väljer du vem du kör i Elitloppsfinalen, och vad avgör ditt val?

– Först och främst ska jag försöka kvala in bägge till finalen, skulle jag lyckas med det så är det den som känns bäst på söndag som jag kommer att köra i finalen, det är det som kommer att avgöra. Alla vet vad de här två hästarna har gjort och de har ingenting mer att bevisa, och jag kommer inte gå efter vad de gjort tidigare, utan framför allt efter hur de känns i respektive försök, säger Örjan Kihlström.   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet