Det blir en klassisk spets och slut-seger

65

En klar spik.

Ett par sparlopp och sedan strösslar vi med streck i resten.

Det kan vara lösningen till dagens vidöppna Grand Slam 75.

Omgången som körs på Mantorp håller ingen vidare klass överlag rent sportsligt. Men spelmässigt är det mumma och

utdelningen för sju rätt kan mycket väl skjuta­ i höjden.

 Jag har bara en spik i omgången och det är Ebony Boko som har en perfekt uppgift i den tredje avdelningen. Hon spurtade snabbast av alla till slut i V75 senast som fyra. Då från ett iskallt utgångsläge och för tre starter sedan vann hon säkert från spets.

Ebony Boko är mycket startsnabb och lär ta ledningen tidigt. Sedan ska det mycket till för att hon ska förlora över den korta distansen. En klassisk spets och slut då motståndet är mycket sämre än senast.

Vågar inte lita fullt på favoriten

 I Grand Slam 75-inledningen är Michelangelo Ås favorit i skrivande stund. Han gjorde comeback i ny regi senast och kördes väldigt avvaktande invändigt. Behöver fler lopp i kroppen enligt stallet och jag garderar med ett gäng. Als Winnermede är mycket kapabel och felfri slåss han definitivt om segern.

Se även upp för Clara R.C., om hon tävlar barfota, samt Orakel Face som tar spets och leder länge. Var trea mot bättre ­hästar senast än han möter här.

 I GS75-2 låser jag på två hästar. Normalt borde Mellby Demon vinna det här ihåliga loppet. Han är van vid att möta betydligt bättre hästar men var sjuk i senaste starten och formen är lite svårbedömd, även om Timo Nurmos alltid har sina hästar mycket väl förberedda efter ett uppehåll.

Baron d’Inverne är snabb ut och kan bli svårfångad från ledningen över kort distans.

 Den fjärde avdelningen ser vidöppen ut på förhand. Favorit är Monark Amok som visade fin fart efter galopp senast. Men han är inte att lita på och kan mycket väl göra bort sig. Jag streckar därför ett gäng och varnar lite för Perfect Breakout, som är osäker även han, men

som har fart för att runda alla om han sköter sig.

En riktig susare kan Magneto vara som aldrig fick chansen senast och som nu har lopp i kroppen efter ett uppehåll och står bra till på start.

Har kapacitet att rinna undan

 I den femte Grand Slam 75-avdelningen, som är ett uttagningslopp till Amatör-SM, låser jag på tre hästar. Favorit är Yoghurt Composite som vann överlägset senast och kusken satt och vinkade till publiken över upploppet. Bra chans trots bakspår men det kan bli jobbigt att få tag i Tracks som kan nå ledningen i ett tidigt skede. Han vann ett billigt lopp näst senast och var gången efter ute i ett montélopp. Kan rinna undan över kort distans.

Jag streckar även Staro Glory Days som gjorde ett mycket bra lopp som tvåa från dödens senast i ett hårt tempo hela vägen. Med en bättre resa den här gången måste han ha bra chans att vinna.

 Global Traveler är mitt drag i GS75-6. Han var duktig i två raka segrar i våras innan han som trea behövde loppet och senast gjorde han bort sig med galopp. Jag pratade med tränaren Jörgen S Eriksson i veckan som berättade att han laddade för hårt med hästen då och att han även provade med ett helstängt huvudlag på Global Traveler som gjorde hästen för pigg.

Nu återgår man till det tidigare norska huvudlaget och han sa vidare att hästen är vässad för det här loppet och har tränat mycket bra.

Global Traveler är snabb ut bakom bilen och det blir återigen barfota fram. Felfri måste han ha toppchans att vinna ett sådant här lopp.

Skulle han göra bort sig kan Lukas Zaz komma in i matchen från spår tolv. Han var duktig vid segern senast och kommer åter efter uppehåll, men som jag nämnt tidigare, Nurmos hästar brukar inte behöva något lopp i kroppen.

 Global Tenderness är favorit i Grand Slam 75-avslutningen och hon borde ha en bra chans att leda runt om, startsnabb som hon är.

Hon är utan seger i år på fem starter men har varit tvåa tre gånger. Det var hon även senast från ledningen då hon mötte och fick stryk av en bra häst. Hon stretade ändå emot och kan leda runt om.

Men jag måste även ha med Fashion Love som har bra kapacitet för klassen

och som har mött bättre hästar än vad hon möter nu. Gick bra efter galopp senast och felfri kan hon mycket väl runda samtliga. Jag dubblar därför systemet med Fashion Love.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet