Det blir en sista storsatsning med Sanity!

37

sanity storsatsning 2015

Sanity tillsammans med systrarna Malin och Moa Löfgren. Foto av LARS JAKOBSSON

Sanity fick i all tysthet lämna Frankrike i vintras.
Efter skadeproblem hoppas tränaren Malin Löfgren på en kanske sista satsning på Östersundstravets storlopp i juni – banan där allt tog fart med den tiofaldige miljonären.

Jämtlands Stora Pris första lördagen i juni är det stora målet med Sanity som sinkats av en lättare skada sedan i vintras.
Om det nu blir någon start?
Malin Löfgren vill invänta en andra magnetröntgen av hästens högra framben för att vara på den säkra sidan.
– Han är fortfarande lika glad för att träna och tävla och förhoppningsvis kan vi börja träna honom igen i mitten av april, säger Malin Löfgren.
Sanity, med sina runt 130 delägare, fick under fjolåret sitt ”rikaste år” som tävlingshäst. I pengar blev det nästan 2,7 miljoner kronor intjänat av en häst som normalt skulle ha haft sina bästa säsonger bakom sig.

Inflammation satte p
Två raka segrar i Paris i början av året och andraplatserna i Jämtlands Stora Pris och Olympiatravet blev de största triumferna förra året.
I år fick satsningen i Frankrike avbrytas. I början av februari blev Sanity halt och fick åka hem till Sverige.
– Han har fått en inflammation i höger framben, en form av överansträngning då han sprungit och lagt lite tyngd på det benet. Ser vi bara till att vänta tillräckligt länge så att allt är helt utläkt är det inga problem. Vi hoppas ju verkligen att vi ska kunna börja träna honom här i april och då hinna få honom i ordning hinna till Jämtlands Stora Pris. Det är loppet jag känner att jag verkligen vill satsa på, säger Solvallatränaren Malin Löfgren, tidigare verksam i Östersund.

Rikstravets stora stjärna
Större delen av Sanitys ägare kommer från Jämtland och valet av mål är självskrivet.
Men gubben börjar bli gammal och även en lättare skada kan kosta på.
– Han kan säkert ha någon fler hel säsong framför sig – men att han ska prestera som han gjorde som sex-, sju- och åttaåring är kanske för mycket begärt. Om allt går som det ska är planen att han ska få något lopp i kroppen innan Jämtlands Stora Pris första lördagen i juni. Men allt beror som sagt helt och hållet på hur det ser ut när han undersöks igen om någon vecka.
Malin Löfgren blev Stall Jämtlands tränare 2009 i det som i dag heter Rikstravet. Hästen som köptes in var Sanity, tävlingens stora stjärna så här långt.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.