Petri har en rysare till Momarken

17

petri puro hetaste travtranaren

På lördag är det fokus på en av hans stora stjärnor.
Men Halmstadtränaren Petri Puro går emot vad spelarna tror och kommer med en oväntad tipsvink inför jackpotomgången på norska Momarken.

I helgen drar svenska tränare och kuskar och hästar till Norge. 50 jackpotmiljoner väntas ligga i potten då V75 ska avgöras på Momarken.
Petri Puro – mannen bakom stjärnor som Commander Crowe och Camilla Highness – har anmält två hästar och det är dags för snart trefaldige miljonären 5 Edward Ale (V75-7) att göra tredje starten efter en ett och ett halvt års lång paus från tävlingsbanorna.
Sjuåringen är en av Sveriges bästa sprinters då han är i form. Men det är just det…
– Jag har svårt att tro att han ska kunna räcka till seger i det här gänget. Det är nog fortfarande så att han saknar den rätta hårdheten och jag är nöjd om han kan bli trea-fyra, säger Halmstadtränaren Petri Puro.

Som bäst i sommar
Det är en skada i ett gaffelband som sinkat Edward Ale. Sedan en tid sköter hästen träningen utan anmärkning och i slutet av februari segrade han i Köpenhamn.
– Han känns stark och bra i jobben och han får godkänt för insatsen senast. Så det är inte det. Men min tanke är att han ska bli bättre och bättre vart efter nu. Han kollas efter varje lopp och det är bra med honom. Fortsätter allt att vara bra är tanken att han ska vara som bäst i mitten av sommaren och gå ut i Suur-Hollola-Ajo i Lahti, ett lopp öppet bara för finskfödda hästar, säger Puro.
Edward Ale ska gå barfota fram (skor senast) och får ett stängt huvudlag i lördagens start. Petri Puro tror att Thomas Uhrberg kommer att ladda när bilen lämnar men ser helst att hästen får ett lopp i ryggar. I vilket fall som helst ska Edward inte springa i dödspositionen.
– Jag tror att någon av de tippade med framspår vinner. Favoriten 9 B.B.S. Sugarlight är bra men det är trots allt bakspår och årsdebut för honom. Edward Ale ska bara med om man som spelare tar flera streck på kupongen.
9 Go Green Pellini (V75-1) kommer också med i transporten till Momarken under lördagsmorgonen. Är det månne stallets bästa chans?
– Jag tror det. Go Green har absolut toppform för tillfället och är starkare än Edward i träningen. Han gjorde det bra som kunde vinna senast och loppet gjorde gott. Han har haft bekymmer med något slags virus i kroppen det sista halvåret men känns som sagt riktigt på topp i träningen. Jag hoppas att han kommer igenom bra och ger Veijos häst (3 Naglo del Nord) en match.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.