Momarken nästa

37

dd-tips dd-blogg

Så har det blivit dags för Unionstrav igen och även om det är ett trevligt inslag så skulle jag hellre se en annan svensk bana få en V75-omgång. Det betyder väldigt mycket för banorna, i synnerhet de mindre, att få en V75-omgång eller två per år. Det lockar folk och sköter man det hela på ett bra sätt så kan det generera mer inkomst och kanske även ny inkomstkällor vilket är oerhört viktigt med tanke på hur det ser ut i svensk travsport för tillfället. Men nog gnällt för jag är ärligt talat trött på att det gnälls på tok för mycket. Inte bara inom travet utan generellt. Klart man inte ska vara nöjd om saker och ting inte står rätt till men numera så verkar framförallt sociala medier vara platsen där det ska gnällas och gnabbas. Väldigt trist utveckling tycker jag. Vi matas dagligen med dåliga nyheter från media (tyvärr är det ju ett onödigt ont) och för att toppa det så skäller vi på varandra i kommentarsfält och dylikt på nätet. Och så finns det människor som funderar på varför den psykiska ohälsan är så utbredd. För att citera Homer Simpson: ”DOH!” En mer positiv inställning till livet och vardagen eftersöker och EFTERSTRÄVAR jag. Motverka gravitationen och le lite istället. Uppmuntra istället för att nedvärdera.
Ursäkta att det blir lite off-topic men i grund och botten så har det ju även med travsporten att göra och vi vill ju att den ska fortsätta vara den enorma glädjekälla som den alltid varit 🙂

I den första dubbelavdelningen på Momarken så blir 7 Dernier Viking favorit och hon besitter en styrka som inte går av för hackor. Men spåret är inte kul och nog ser det ut som att hon hamnar en bit bak från start. Inga konstigheter att köra fram i dödens men jag blir faktiskt inte helt överraskad om det blir en galopp under vägen då Momarkens banan är aningens knivig. Jag tänker gå mot och med stor sannolikhet får jag stå där med dumstruten efteråt. 1 Venkatesh är en väldigt svår häst med en mycket kapacitet. Är övertygad om att han kan matcha Dernier Viking men i första hand tävlar han mot sig själv. Går han felfritt och inte sitter fast så kommer han definitivt att vara med och göra upp om det. Tycker han samlat ihop till en välförtjänt felfri avgång med seger.
DD-2 är Steinlagers Hederslopp som har samlat ett fint gäng. 9 BBS Sugarlight blir favorit med Johan Untersteiner i vagnen men han gör årsdebut och det är tufft motstånd. Jag testar att gardera och tar med en kvartett bakom: 1 Oasis Bi, 4 Mr X.F Royal, 6 Winmecredit och 7 Kashs Cantab. Mest intressant spelmässigt kanske MR X.F Royal är. Han är inte så tokig men ser ut att bli helt bortglömd. Kan även konstatera att Thomas Åhlund har väldigt höga tankar om 3 Vacqueyras. Möjligt att han är så bra att han kan matcha detta motstånd men känslan är väl att det hade varit bättre att matcha honom lite snällare.

DD-1: 1 Venkatesh
DD-2: 1,4,6,7,9
Min raka DD: 1-9
Min roliga DD: 1-4,7

Jag litar inte på 3 Naglo’ Del Nord i V75-1. Tycker det låter väldigt bra kring 9 Go Green Pellini från stall Puro och han är given på min bong. Likaså 4 Alamo Boko och 10 Sejr Gammelsbaek. Dessutom evige nästagångaren 12 Falcon Håleryd som fått sämsta läget. Förhoppningsvis felfri avgång, högt tempo första varvet och bra ryggar på slutvarvet. Körde sista jobbet med honom igår och han kändes ungefär som han brukar även om jag nog tyckte han var lite finare än vanligt under värmningen. Det var ett tag sedan jag körde honom senast men han är ju inte en häst som visar något speciellt i träningen utan han tar ju sig samman när det är dags för tävling. En riktig löphäst. Tar ni med några stycken så glöm inte bort honom för har han en bra dag med lite klaff så kan han runda till seger trots läget.
V75-2 är jag lite inne på att låsa med 4 Tudor och 11 Scellino Luis, tycker det känns som att de höjer sig en aning. Tycker dock inte Scellino Luis är någon vettig spik från det läget. Han är ganska orutinerad och dessutom får man inte använda körspö i Norge. Säger inte att det påverkar Scellino Luis i synnerhet men främsta tanken med ett körspö är väl ändå att korrigera hästen och tala om för honom att det han gör just då är fel. Bara en teori från min sida och givetvis är Scellino Luis en väluppfostrad herre men en vettig spik kan jag inte tycka han är.
Två hästar som jag måste ha med i V75-3 är 2 Stepping For Money och 13 Simb Ruby. Visserligen ett kuskminus på Stepping For Money men är hon så bra att hon ska kunna gå upp i stoeliten så bör hon väl vinna detta även med husse i sulkyn. Startmomentet kanske är största problemet då man voltar lite annorlunda i Norge. Men det löser sig säkert.
3 Ready For More blir klar favorit i V75-4 men var hamnar han från start? 1 Gordonston spetsar väl och jag är inne på att Lövgren gärna kör där. Jag tror att Ready For More kan ta ner honom från dödens men kan han hålla undan hela vägen? Jag tänker ta med 7 Priamo Caf som jag tidigare har vurmat för. Christian Månsson som ersätter Peter Untersteiner i vagnen är delägare i Priamo Caf och har tidigare tränat honom. Hästen har ett lopp i kroppen och jag blir inte alls överraskad om han skulle vinna detta. Bra kuskform på Christian Månsson också som stoltserar med segrar i 24% av loppen han kört i år.
Spik eller inte på 10 Lannem Silje i V75-5, det är den stora frågan. Hon åker väl fram och krossar motståndet. Man måste ju ha spikar. Men samtidigt frestande att fälla henne… Vill man åt de riktigt stora slantarna så måste man gardera henne och då bör man nog måla på med de flesta. Ett fegislås med 4 Lome Brage är ju ingen höjdare för renset om Lome Brage vinner lär inte vara speciellt imponerande. Men bakom dessa två finns ju tolv hästar som däremot rensar gott. 3.8.14 och 15 är givna på min bong om jag garderar.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.