– Det blir första jänkarvagn i kväll

56

För en månad sedan fick Mattias Djuse en panikslagen häst, en bruten handled, och ett demolerat fikarum.

Proffstränaren är på bättringsvägen – men har en bit kvar.

I kväll har stallet fyra hästar på V86.

– Lass Revenue är bästa chansen, säger han till Trav365.

Det var i början på april på Solvalla som Mattias Djuse var på väg av banan efter ett travlopp som olyckan inträffade.

På väg till stallet så dök vita ponnyer upp på stallbacken – någon som fick Djuses häst Helloise Boko att få panik.

Denne sparkade och slog och klippte i sken – och rusade in i stallet och demolerade fikarummet.

Mattias Djuse träffades illa av en spark och bröt handleden.

Proffstränaren är på bättringsvägen, men får fortsatt stå vid sidan. I kväll selar stallet ut fyra hästar på V86.

”Första jänkarvagn”

Till att börja med, hur mår du?

– Det är okej, jag är på bättringsvägen. Det tar ett tag till innan jag är tillbaka, jag får ännu inte göra något fysiskt med armen. Men, jag tycker det rullar på bra i stallet ändå och det är som det är, man får helt enkelt göra det bästa av situationen.

I kväll har ni fyra hästar till start inom V86, vem har du mest känsla för på förhand?

– Det är nog 9 Lass Revenue (V86-4).

Vad har du att säga om 4 Etosha Boko (V86-2)?

– Det verkar bra med honom tycker jag, han har bra spår och bra förutsättningar i kväll. Han har gått bra hela tiden hästen men i kväll kommer han tävla i jänkarvagn för första gången och det hoppas jag ska ge positiv effekt.

Är du optimistisk även med honom?

– Jag tycker att han har bra fart i sig och jag måste tro en del på honom.

”Han har visat mer”

Lass Revenue, varför anser du det vara din bästa segerchans?

– Jag tycker det är en fin häst, han satt fast med krafter kvar på ett bra sätt senast och såg fin ut. Det var lite synd med bakspår i kväll, men han går lika bra bakifrån och det är bara hoppas att det löser sig lite på vägen. Jag tycker att han har visat mer av de två som jag har i loppet.

Ja, vad kan du säga om Dream of Trix i samma lopp?

– Det känns som det finns mer i honom och jag hoppas det börjar släppa lite för honom, jag kommer ändra lite på honom till i kväll och hoppas det faller väl ut, men det är en platschans i första hand som det känns.

Du har även 4 Alvena Ullabella (V86-6) till start?

– Hon känns fin för dagen, hon hade dåligt utgångsläge senast men gick ändå helt okej tyckte jag. Nu är väl tanken från bra utgångsläge att vi får testa lite och eventuellt blir det barfota runt om i kväll, i varje fall minst barfota fram, säger Mattias Djuse.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Hoppas så klart på Elitloppsinbjudan”
Nästa artikelVann 1,6 miljoner – utan att veta om det