Det går bra i Frankrike för Moving On

74

moving on frankrike

Mantorpstoet Moving On gör succé i Frankrike.
På lördagen bärgade hon en ny seger för ägarparet Claes Svensson och Marie Nilsson.
En häst för Elitloppet menar tränaren Fabrice Souloy.

Tränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson skickade Moving On till Frankrike i början av förra året för att testa marknaden.
Fabrice Souloy fick chansen att träna stoet som nu sprungit in tre miljoner kronor i sitt nya hemland. Segern in lördagseftermiddagens lopp på Vincennes i Paris var värd drygt 300 000 kronor – Moving Ons åttonde seger i fjortonde starten sedan flytten.
Mantorpstoet segrade i Helen Johansson lopp under Prix d’Amerique-dagen i januari och efter en andraplats i den senaste starten, var det nu återbesök i vinnarcirkeln i Prix Jean Cabrol över 2700 meter.
Franck Nivard tog det lugnt från start och hamnade i fjärdeparet utvändigt med Moving On som spurtade starkt till en knapp men säker seger på tiden 1.13,1 över den långa distansen.

”Har varit grym i vinter”

Fabrice Souloy talade om Elitloppet i en intervju tidigare i veckan:
– Moving On startar på lördag på Vincennes och efter det har hon ett perfekt lopp i början av april, även det i Paris. Sedan är det tänkt att hon ska gå ut i ett stort lopp på Enghien, alternativt Olympiatravet innan vi siktar vidare mot Skandinavien och Solvalla. Hon har varit grym i vinter och jag har höga förhoppningar på henne och tycker att hon har vad som krävs för att vara med i Elitloppet.
Fabrice Souloy tränar även svenskfödde hästen Beckman som vann Prix du Bois över 2700 meter på lördagen med nästan en halv miljon kronor i förstapris.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.