Eftersnack V75 Momarken

34

eftersnack v75 momarken

Ready For More tillsammans med Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson efter segern på Momarken. Foto: Roger Svalsröd

Hästen – ja, till och med namnet på hästen – är mersmakande.
Ready For More är obesegrad efter fyra starter i Solvallatränaren Reijo Liljendahls regi.
I segerloppet i Unionskampen i Norge på lördagen visade femåringen än en gång att han är ett råämne för den yppersta eliten.

Sol och några plusgrader ramade in tävlingarna i norska Mysen på lördagen.
Landskampen i trav slutade med en klar seger för Sverige – men båda sidor kunde glädja sig åt fina vinnare från respektive land.
Mest omsvärmad blev kallblodsfenomenet Lannem Silje som applåderades in till en överlägsen seger av publikum på plats. Men mer om det lite längre ner.
Den svenska publiken framför datorer och tv-apparater kunde nämligen också glädjas lite extra den här marslördagen.
För om inte alla tecken slår fel är Ready For More en häst med kvaliteter att nå toppen.
Ulf Ohlsson har kört i de tre segerloppen som föregick lördagens start. Nu lotsade han in femåringen till en fjärde triumf i svit, varv andra raka i klass I på V75.
– Det är en fantastisk talang och han springer på lätta ben när man kör honom, utbrast Ohlsson.

”Jäkligt skönt att köra en sån här”
Ready For More , dagens näst största favorit på V75-spelet, kördes upp i dödspositionen och Ulf Ohlsson kontrollerade sedan varje meter. En så pass bra häst som Gordonston var slagen direkt när Ohlsson firade åt sin häst lite av tömmarna i den sista kurvan och segern blev väldigt enkel trots den tuffa resan.
Amour du Coglais kom som skjuten från de bakre regionerna över upploppet till andraplatsen – men det fanns sparat i vinnaren.
– Jag höll honom bara på bettet i den sista kurvan men han väntade lite grand på de andra när vi skulle sticka iväg på upploppet. Det känns jäkligt skönt att köra en sån här. Man sitter i dödens men tycker att man kontrollerar loppet, sa Ulf Ohlsson.

Efter regn kommer…
Reijo Liljendahls miste Occhione Jet under en operation i december och i veckan blev det klart att Canaka B.F. slutar tävla.
Solvallatränaren hoppas förstås en hel del på stallets nya stjärna.
– Jag är jätteglad att jag har en sådan här häst. Det blir lite tjatigt att säga det hela tiden – men jag tycker att han har ingredienser för att bli riktigt bra, sa Liljendahl som testar igen med Ready For More i V75-finalerna på Solvalla på lördag.

Lätt match för Super-Silje
Landskampen Unionstravet vanns av Sverige med siffrorna 4-2, då en dansk vinnare stack emellan.
Störst jubel på publikplatserna blev det förstås då Lannem Silje – det kallblodiga stoet ingen verkar ha ord kvar för längre – bollade med ett äldre och betydligt mer rutinerat motstånd i Östfoldpokalen.
Tor Wollebaek körde på säkerhet och styrde fram utvändigt ledaren så fort han fick chansen från tillägget. Varvet från mål fick Lannem Silje glida till ledningen och sedan slutade det som det brukar. Det blev en överlägsen seger.
32:a triumfen i karriärens 34:e start!
– Hon är ju så mycket bättre än de andra och det gör att mitt arbete ser enkelt ut, sa Tor Wollebaek.
Kanske blir det start i kallblodens eget elitlopp på Solvalla den sista söndagen i maj för Super.Silje.

I övrigt noterade vi…
…att det ser ut att bli Olympiatravet och Elitloppet för norske segerstaplaren B.B.S. Sugarlight. Tredjeplatsen i årsdebuten togs med galopp på vägen och full fart över mål. Stefan P Petterssons Oasis Bi vann loppet (Steinlagers Hederslopp) efter att Claes Svensson hittat ut från rygg ledaren 100 meter före mål.
…att storfavoriten Naglo del Nord spelades till storfavorit i silverdivisionen och vann utan att kanske vara som bäst för dagen. Veijo Heiskanen var tidigt framme och visade sitt intresse med den starttröge hästen och fick överta täten efter 600 meter.
– Spets är nog inte hans bästa position och han kändes inte lika bra som i förra starten. Men han vann och höll undan på ett bra sätt vilket är huvudsaken, sa Veijo Heiskanen.
…att en dansk stack emellan med en seger i Unionskampen. Sten Juul hade skickat Rio Grande till Momarken och Thomas Uhrberg styrde den sjuårige valacken till hästens femte raka seger.
…att Jägersrotränaren André Eklundh skrällde i stoloppet med Miss My Money.
– Det är nog ingen som begriper hur otur den här hästen har haft med spår, löpningsförlopp – ja, allt möjligt. Hon skulle väl ha haft en och en halv miljon på sig utan det här, sa André Eklundh.
…att Norges andra seger på V75 bärgades av Relight My Fire och Frode Hamre.
…att det inte blev någon utdelning på fem rätt och därmed jackpot på V75 till Solvallas finaler på lördag. En ensam vinnare med sju rätt kan då bli runt 46 miljoner kronor rikare. Många fick sju rätt på lördagen och raden delade ut 9 622 kronor för sjuorna och 65 kronor för sex rätt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.