”Det går sakta men säkert framåt”

60

Det går sakta men säkert framåt, säger toppkusken

Per Lennartsson kör häst för fullt i träning och börjar blicka mot comeback i tävlingssulkyn.
– Det går sakta men säkert framåt, säger toppkusken som i december råkade ut för en olycka och ådrog sig en fraktur vid bäckenet.

Per Lennartsson har inlett året strålande som tränare och ståtar med 6 segrar på 13 starter. Men som kusk har han lyst med sin frånvaro efter att ha skadats när en häst vräkte omkull honom. Siktet har varit inställt på den prestigefyllda kuskmatchen V75 Champions nästa helg, men fullt så snabbt har inte rehabiliteringen gått.
– Jag törs inte ge mig på det än. Det är för tufft att köra sex lopp samma dag när man inte har kört på två månader. Det är inte rättvist mot tränare och ägare heller om jag ska sitta där och hålla i mig. När jag kommer tillbaka måste jag kunna leverera och jag är inte riktigt där än som det känns.
På måndag ska Per Lennartsson röntgas igen och få ett utlåtande av sin läkare.
– Jag har ju ingen riktig koll på läkningen utan går bara på känsla. Men jag kör häst hela dagarna här hemma och det går bra i långvagn. Men att slänga sig upp i sex jänkarvagnar samma dag vet jag inte om kroppen klarar av än.
Så vad tror du, när får vi se dig på banan igen?
– Det får väl bli lite vår först. Jag kommer med kortärmat, säger Lennartsson med ett skratt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Nu hänger det bara på vädret
Nästa artikelV75 Tips inför finalerna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.