”Det kunde gåttså mycket värre”

25

 

I går fick han se sitt hem brinna ner.

I dag känner Peter G Norman tacksamhet över att alla lever.

– Det kunde gått så mycket värre, säger han till Trav365.

Det var under tisdagseftermiddagen som det rapporterades om en storbrand vid Erikssund i närheten av Sigtuna. Något som sajten märsta.nu först rapporterade om.

Trav365 fick senare in uppgifter om att det ska ha varit proffstränaren Peter G Normans hus som brann – något som han själv bekräftade för Trav365 mitt i kaoset.

Räddningstjänsten kunde inte rädda Peter G Norman och hans familjs villa – som totalförstördes.

Nu berättar Solvallatränaren om känslorna, dagen efter hemmet brunnit ner till grunden.

”Känner mig oerhört tacksam”

– Jag går just nu runt här i bråten och ser om jag kan hitta någonting, men det är svårt, det är inte mycket kvar alltså, säger Peter G Norman till Trav365 och fortsätter:

– Det är någon smågrej som man kan hitta lite här och där, och jag hann springa in och rädda lite fotoalbum i går som låg på bottenvåningen.

Hur känner du dig i dag?

– Oerhört tacksam faktiskt.

Kan du utveckla?

– Tacksam över att det hände på dagen och inte på natten, det gick så fruktansvärt fort allting. Min sambo och dotter hade precis varit inne i huset och åkt till affären, de hade hunnit fem minuter från gården när det började brinna och ytterligare fem minuter senare när de var tillbaka så var hela huset övertänt. Jag är jävligt glad och tacksam att det inte hände på natten, vi har döttrarnas rum på övervåningen och vi tror att branden startade i ett rum bredvid. Det här hade kunnat gått illa, väldigt illa.

Peter G Norman med familj byggde själv huset för tio år sedan.

– Det är klart det är tråkigt, vi har bott här i tio år. Men, ett hus och saker går i varje fall att ersätta, det blir lite bökigt, men det går att ersätta. Hade någon strukit med i branden så hade det inte gått att ersätta, och även om hela huset brunnit ner så är jag så tacksam att det inte gick värre. Det var overkligt när det hände och se sitt hus brinna ner, men nu är det som det är och det går inte att gräva ner sig efter det här, det är bara att gilla läget.

”Fått tio boendeerbjudanden redan”

Har räddningstjänsten sagt något om hur de tror branden startade?

– Nej, och det kommer inte göras någon utredning heller eftersom det inte ligger något brott bakom, så det är omöjligt att svara på.

Hur löser ni allt framöver, med boendebiten?

– Vi har ju tur och bor på Erikssund och en stor gård, alla bor här, morsan, farsan, syrran och vi har fått tio boendeerbjudanden redan, så den biten är inga större problem. Det är klart det är drygt att inte ha något eget, men det finns alltid dem som har det värre.

Du är fortsatt uppsatt som kusk på dina hästar på Solvalla under onsdagskvällen, kommer du att köra?

– Ja, det är tanken i varje fall, det kan vara skönt att komma bort lite och koncentrera sig på det. Det är ju som det är nu, jag har gått här i bråten hela förmiddagen och letat och bökat, och det blir inte mer än så här och man får försöka återgå till vardagen så gott det går, säger Peter G Norman.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet