”Det lät som om han vunnit Stanley Cup”

13

Köpte häst efter att ha kollat på Youtube – fick seger i andra starten: ”Skönt för alla”

1 av 3 | Foto: Bildbyrån

NHL-stjärnan Filip Forsberg blev en vinnare – som hästägare – under måndagskvällen.

TRAV28 november 2017 10:43

Tv-profilen Patrick Skoglund och NHL-spelarna Filip Forsberg och Jacob De La Rose köpte travhästen Trilly Of Nando efter att ha sett några klipp på Youtube.

Under måndagskvällen tog stoet första segern – i andra starten – för de nya ägarna.

– Jag pratade med De La Rose direkt efter loppet och det lät som om han vunnit Stanley Cup, säger Skoglund med ett skratt.

Skoglunds tv-kollega, tillika travtränare, Sofia Aronsson, frågade om han var intresserade av att köpa en häst, under en tv-sändning när de jobbade tillsammans.

Efter att ha fått se stoet Trilly Of Nando i några Youtube-klipp så slog Skoglund till.

– När vi hade kollat på det så bestämde vi oss för att köpa. Då var både Jacob och Filip hemma och körde sommarträning här i Leksand. Bara några dagar innan så kom Jacob fram till mig och frågade om det fanns någon rolig starthäst att köpa, så det var verkligen bra tajming, säger Patric Skoglund.

Jacob De La Rose tillhör Montreal Canadiens i Kanada och Filip Forsberg är ledande spelare i Nashville Predators och gjort 24 poäng på 23 matcher hittills under NHL-säsongen.

”Helt ny i branschen”

Hur är travintresset hos De La Rose och Forsberg?

– Jacob har ett ganska stort intresse, det är hans första häst, men han har varit travintresserad länge och följer med travet ganska bra. Filip är helt ny i branschen, så det var skitkul att han hakade på. Han fick se lite bilder på hästen och tyckte det var en kul grej. Det är verkligen kul att grabbarna är med.

Trilly Of Nando vann ett lopp med 20 000 kronor på Halmstadtravet och imponerade. Trots positionen utvändigt ledaren kunde hon gå undan till en säker seger på en regnblöt bana.

– Det var en otroligt bra insats med tanke på vad hon tjänat och hur banunderlaget var. Riktigt bra!

Foto: ATG

Här vinner Trilly Of Nando 20 000 kronor.

 

”Skönt med stolpe in”

För Skoglund var segern extra betydelsefull av olika anledningar.

– Vi har haft lite otur med en annan häst, Perfect King, som galopperat bort två klara V75-segrar på slutet, så det var skönt med lite stolpe in, säger han och tillägger:

– Det var skönt att hästen visade vad vi trodde att hon kunde, det är ju jag som rekommenderat killarna att köpa in sig i hästen, så det var extra skönt för alla, framförallt kul för Jacob och Filip.

Vad har ni för framtida mål med hästen?

– Hon är utlandsfödd så hon har inte så jättemånga lopp att välja på. Men hon har kapacitet för att gå en bit genom klasserna. Vi får ta det som det kommer, men vi är jäkligt glada att det blev seger direkt i andra starten.

”Det är känslan…”

Pratade du med killarna efter loppet?

– Jag messade med Filip och pratade med ”Dela” direkt efter loppet. Det lät som om han vunnit Stanley Cup, haha. Det är ju så man ska känna, förstapriset spelar ingen roll, det är känslan att vinna som hästägare, säger Patric Skoglund.

Trilly Of Nando har tagit åtta segrar på 18 starter och sprungt in drygt 80 000 kronor. I de nya ägarnas och tränaren Sofia Aronssons regi har hästen nu tjänat 25 300 kronor på två starter.

28 november 2017 10:43

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.