Det nya året rivstartar med en V86-jackpot

150

Det nya året rivstartar med en V86-jackpot

Han är segermaskinen som radade upp framgångar för två år sedan.
Efter en svår skada och frånvaro i över ett år, gjorde Ängsborken comeback och vann direkt.
Nu är han favorit i onsdagens V86-jackpot.
– Det är en klasshäst som är mäktig att köra, säger kusken Jimmy Jonsson.

Det nya året rivstartar med en V86-jackpot på Nyårsdagen. Omgången delas mellan Bergsåker och Solvalla och en ensam vinnare kan ta hem 13 miljoner kronor på åtta rätt.
I den femte V86-avdelningen kommer ett högkapabelt kallblod till start. Det är den femårige hingsten Ängsborken som radade upp segrarna som treåring. Han vann då åtta lopp på 16 starter och var bland de tre främsta i 13 av dem. Han var även trea i Kriteriet och spåddes en lysande framtid. Dessvärre var oturen framme och hästen fick en svår skada.
– Ängsborken (V86-5) fick en slagskada på gaffelbandet och blev borta länge. I samband med att han vilade så började han med avel också. Han fick rätt så många ston, 63 stycken, och det är väldigt jobbigt för unga hingstar tävla samtidigt som de verkar i aveln. Därför blev det ett uppehåll på över ett år, säger Jimmy Jonsson som är ordinarie kusk bakom Ängsborken som har sprungit in 773 000 kronor.

”Vann opressad – gott om krafter kvar”
Det är Jimmys pappa Alf Jonsson som ansvarar för träningen och han hade inte fuskat med snabbjobben när det var dags för comeback. Två dagar före julafton vann Ängsborken direkt efter det långa uppehållet – trots en kort startgalopp.
– Han är lite ivrig den första biten och det var ingen överraskning att han galopperade. Han har även gjort det ett par gånger tidigare och det är ett litet frågetecken inför V86-starten. Men hästen vann opressad och hade gott om krafter kvar i mål.
– Annars är det här en ganska komplett häst. Han är både snabb och stark och lägger mycket mark under sig. Det känns som en klasshäst och det är lite mäktigt att köra honom, säger Jimmy Jonsson.

”Är inte rädd för någon av konkurrenterna”
Ängsborken är storfavorit i den femte V86-avdelningen och har innerspår bakom startbilen. Distansen är 2640 meter och Jimmy Jonsson är optimist.
– Det är ingen av konkurrenterna som jag är rädd för att möta, om man säger så. Jag är inte så orolig för någon av dem utan frågetecknet är som sagt hur han klarar av startmomentet. Jag hoppas att hästen har mognat och sköter sig men han kan bli ivrig och det är lite galopprisk.
– Nu är det debut över 2640 meter men det känns inte som att det ska vara några större problem för han är stark. Felfri tror jag på bra chans och det blir inga ändringar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.