Det rör på sig för lärlingen Oskar J Andersson

87

Det rör på sig för lärlingen Oskar J Andersson

I förra veckan kom kuskseger nummer 300.
Nästa år tar han ut proffslicens.
Det rör på sig för lärlingen Oskar J Andersson som kör ett formstarkt segerbud i onsdagens V86-omgång.

Oskar J Andersson, 26, går mot sitt bästa år hittills i sulkyn. Med 64 fullträffar och över sju miljoner kronor inkört är han både den lärling i landet som vinner flest lopp och kör in i särklass mest pengar.
– Det har varit ett fantastiskt år. Jag har valt att köra lite mer lopp än tidigare och det har slagit väl ut. Jag har inlett en del nya samarbeten och utvecklat dem jag hade sedan tidigare. Det känns viktigt även som kusk att man försöker samarbeta med dem man kör åt. Man gör inte bara ett jobb i det lopp man kör utan man måste försöka utvecklas ihop för att nå nya framgångar, säger Oskar J Andersson.
Totalt sedan körlicensen togs 2008 står han på 300 segrar som kusk, en milstolpe som nåddes tillsammans med Ma Running på Gävletravet i torsdags. Samma kväll straffade Oskar J Anderssons arbetsgivare Jörgen Westholm sitt tidigare rekord (13,5 miljoner kronor) i inköra pengar under ett år.
– Vi har inte hunnit fira något än men eftersom vi slog till med all time high i stallet samtidigt som jag slog rekord i antal segrar och tog min 300:e seger ska det bli firande med hela teamet i nästa vecka.

Egen rörelse till våren
Förra vintern gick Oskar J Andersson den avslutande proffstränarkursen och snart är tiden mogen att kvittera ut proffstränarlicens och börja stå helt på egna ben.
– Jag och min sambo Paula planerar att starta upp en tränarrörelse i vår. Jag har haft oerhört lärorika år hos Jörgen och jag både tror och hoppas att vi fortsätter att ha en bra kontakt och samarbete i framtiden, men jag har alltid drömt om att träna själv och dessa planer har växt fram på sistone. Vi kommer hålla till på mina föräldrars gård fyra mil norr om Västerås där det i nuläget finns plats för 40 hästar.

”Har gjort fantastiska lopp”
Men ett tag till är Oskar J Andersson en del av team Westholm och på onsdagen startar stallet fyra hästar inom V86-spelet på Solvalla. Andersson ska köra Amalia Cash (V86-8) som imponerade stort i sin senaste start när hon via ett varv i tredjespår rundade till seger från femte par utvändigt. Då hon nu startar från spår 14 bakom bilen lär det krävas en svettig prestation på nytt.
– Amalia Cash har gjort fantastiska lopp på slutet och framför allt senast. Tidigare har hon varit ojämn och inte helt lätt att komma till rätta med, men det känns som att vi ligger rätt på det nu. Visserligen har vi varit optimistiska vissa gånger när hon inte fått till det också, som i V75 på Hagmyren för tre starter sedan, men nu har hon varit bra två gånger i rad och vi tror förstås på en ny bra insats. Utgångsläget gör att vi är lite utelämnade till hur loppet blir kört, vad det blir för tempo och vilka ryggar vi får, men om hon fortsätter att hålla den goda formen och vi har lite tur på vägen skulle det absolut kunna gå igen.
I samma lopp startar stallkamraten Mellby Fashion från spår fem.
– Hon är väldigt startsnabb och trivs i ledningen så förhoppningen är att komma dit. Med tanke på utgångslägena tycker jag att hon och Amalia Cash har likvärdig segerchans.

”Vettig chans”
Stallets övriga V86-hästar kommenterar Oskar J Andersson så här:
Hossiana Boko (V86-2) har bättre form än vad raden påvisar. Hon fick ett tufft lopp senast men höll bra och innan det satt hon fast ett par gånger. Hon är ganska startsnabb och från spår sju blir det till att ladda framåt. Kommer hon till från start, når ledningen eller hamnar bra till någonstans, tycker jag att hon ska räknas.
Ninepoints Lover (V86-4) har varit lite sen men gått helt okej. Han har rätt så hög grundkapacitet och vi tror på en fin fyraåringssäsong för honom. Senast gick han med bra fart över mål i en snabb avslutning och förhoppningen är att han kan sitta lite längre fram den här gången, kanske till och med i ledningen. Han öppnade klart godkänt bakom bilen senast och borde ha lärt sig lite av det. Om han tar ledningen körs han där och även om det inte blir ledningen måste han ändå ses med vettig chans. Eventuellt kommer han att gå med rycktussar för första gången.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Romme 3 november 2018
Nästa artikelFirecracker obesegrad efter två starter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.