Det ska bli kul att se Resolve i Elitloppet 2017

101

resolve i elitloppet 2017

Resolve och Åke Svanstedt kommer till Elitloppet även i år. Foto av LARS JAKOBSSON

Solvallas sportchef fanns på plats i vinnarcirkeln i New Jersey med en rosa elitloppsbiljett och Åke Svanstedt tackade förstås ja.
Resolve, som ägs av Hans Enggren, hade endast ett kvallopp i kroppen och den favoritspelade sexårige hingsten svarade för en imponerande årsdebut då han på styrka plockade ner Crazy Wow över upploppet. Segertiden blev 1.09,9 över distansen 1 810 meter autostart.
Åke Svanstedts stjärna kommer som väntat vara med på det sponsrade flyg som ska förgylla Solvallas elitloppshelg med travstjärnor från andra sidan Atlanten. Resolve kommer inte heller göra några fler starter innan försöket till Elitloppet utan går ut i försöket som obesegrad 2017.
Enligt Travronden var Solvallas sportchef även nöjd med tvåan Crazy Wow, som tränas av Ron Burke. Sedan tidigare är även Ron Burkes stjärna Hannelore Hanover aktuell för Elitloppet.
Om tre veckor är det dags och hittills har fem hästar fått en rosa elitloppsbiljett och tackat ja till Solvallas storlopp: Bold Eagle, Timoko, Propulsion, Up And Quick och Resolve.