Det som inte får hända hände på Bollnästravet

91

Det som inte får hända hände på Bollnästravet

Det som inte får hända hände på Bollnästravet under måndagen.
Storfavoriten Ulvsåsen var i själva verket ostartade stallkamraten Ulvsås Philip.
– Det är sporten som ska ha koll på vilka hästar som deltar, säger Marcus Wahlman, Betting and Internal Control Manager på ATG.

Det var i V5-spelets tredje avdelning som fel häst startade. Enligt travronden.se var hästarnas tränare Anders Wallin bortrest och i hans frånvaro blandade stallpersonalen ihop två treåringar. Det fick till följd att spelarna gjorde ostartade Ulvsås Philip till storfavorit i tron att det var Ulvsåsen, som för två veckor sedan utklassade motståndet i sin tävlingsdebut.
– Vi fick veta om händelsen i morse när personal från Anders Wallins stall ringde och berättade. Hon som ringde var väldigt ledsen över det inträffade, säger Svensk Travsports förbundsjurist Göran Wahlman till travronden.se.
Från Svensk Travsports sida kommer man nu gå till botten med det inträffade.
– Vår säkerhetschef Steen Morten Johansen får dra igång en ordentlig utredning för att verkligen ta reda på vad som hänt, säger Göran Wahlman.

Ingen kontroll på banan
Även om han inte var på plats är det tränaren Anders Wallin som bär ansvaret för att fel häst startade. Enligt bestämmelserna ska funktionärerna på banan endast identifiera hästar som inte har startat i Sverige under det senaste året.
– Det är kanske så att vi behöver gå tillbaka till det gamla upplägget, då en häst alltid kontrollerades före sin första start på respektive bana, säger Bollnästravets travbanechef Stefan Samuelsson till travronden.se.

”Ingenting som ger spelarna rätt till återbetalning”
För de spelare som drabbats av misstaget finns ingen möjlighet att kräva kompensation enligt Marcus Wahlman på ATG.
– Det är ett bekymmersamt läge men det finns ingenting i vadhållningsbestämmelserna som ger spelarna rätt till återbetalning eller liknande i det här fallet. Utgångspunkten är att det är sporten som ska ha koll på vilka hästar som deltar. Vi har tio minuter på oss att ändra resultatet utifrån vadhållningsbestämmelserna och hade man upptäckt att fel häst startat inom tio minuter hade vi haft möjligheten att ställa in loppet spelmässigt. Men nu uppdagades det här dagen efter och tyvärr går det inte att vrida tillbaka klockan.
Även om resultatet är klart kommer ATG titta vidare på det inträffade.
– Vi behöver reda ut vad som har gått snett tillsammans med sporten och även göra en egen utredning. Det är allvarligt att man tar ut en annan häst i lopp och det kommer bli tal om att utreda om det kan ha förekommit någon form av spelfusk, säger Marcus Wahlman.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Han har vunnit tre av fyra starter
Nästa artikelANALYS V86 AVD 7 från SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.