Inför V86: Han har vunnit tre av fyra starter

127

Han har vunnit tre av fyra starter

Han har vunnit tre av fyra starter och tiden han sprang senast har inte motståndarna varit i närheten av.
Kanske är treårige Ranch Steady Go V86-spiken att hänga upp onsdagens jackpotsystem på.
– Han har börjat karriären mycket bra och enligt kusken hade han krafter kvar senast, säger talangens tränare Timo Nurmos.

Sveriges vinstrikaste travtränare Timo Nurmos har tränat fram otaliga topphästar. Om Ranch Steady Go (V86-4) är en sådan får tiden utvisa. Sättet han inlett karriären på är i alla fall mycket lovande. Efter tredjeplatsen i debuten har han tagit tre raka segrar och senast slog han till med för klassen snabba 1.14,7 över 2 140 meter med bilstart – efter att ha utmanat om ledningen och sedan gått med som tvåa innan han enkelt avgjorde till slut.
– Han är en trevlig och snäll häst som fortfarande är lite trög. Men det ser jag bara som positivt. Jag gillar när unghästarna är det, säger Timo Nurmos när vi får en pratstund med honom under måndagens körning på gården Jordanstorp i Stjärnhov.
– Han har tränat på bra efter senast och gick jobb i dag. Allt verkade bara bra med honom.
Precis som i sitt förra lopp lottades Ranch Steady Go till spår elva i V86-omgångens treåringslopp på Solvalla.
– Jag har inte kollat motståndet så jag kan inte bedöma chansen men det är inte lätt att runda motståndet med en så orutinerad och trög häst. Jag tror att han kommer vara lika bra som tidigare men jag vet inte hur långt det räcker.
Ranch Steady Go testades senast utan skor på hovarna för första gången och planen är att låta hästen gå utrustad precis likadant igen.
– Jag tror att det blir barfota runt om igen. Och helstängt huvudlag. Eftersom han är trög passar det helstängda perfekt på honom.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.